Cees Priem heeft grootse plannen voor de Tour in Goes

Frits Bakker

GOES – Je zal toch maar even naar de Tour willen komen kijken en 370 euro voor een plekje neer moeten tellen. Zo stond het vanmorgen in de PZC. ‘Duurste plek bij start van Tour 2010 kost 370 euro’. Ik kan me niet voorstellen dat de gewone man dat gaat neertellen om de renners voorbij te zien komen in de proloog in Rotterdam, maar voor een dure hap en een glas champagne moet je wat overhebben.

Cees Priem vertelde deze week dat hij van Goes ook een wielerstad gaat maken op de dag dat de Tour door Zeeland rijdt. Hij wil Viptribunes laten bouwen, arrangementen maken, maar die zullen niet in de buurt komen van wat een Vip-plaats in Rotterdam komt, denk ik. ,,Het is de meest geschikte plaats in Zeeland om entourage te maken”, zei Priem, die zich voor wat Zeeland betreft voor volgend jaar veel meer concentreert op de Giro. ,,Ik vind Neeltje Jans voor de Tour wat minder geschikt, hoewel we daar natuurlijk ook veel drukte verwachten. Maar de mooiste doorkomst is in Goes, midden door het centrum. Daar gaan we tribunes maken en moet het die dag rijen dik staan.”

Veel Zeeuwen zullen een dag eerder ook al naar Rotterdam gaan om de proloog mee te maken. De organisatie van de Tourstart heeft Londen (2007) als grote voorbeeld genomen. De toenmalige burgemeester Ivo Opstelten was in de Britse hoofdstad om alles in zich op te nemen en de proloog van dichtbij te zien. Hij vond Londen het ultieme voorbeeld van hoe een Tourstart eruit moet zien. Zijn opvolger, Ahmed Aboutaleb, was minder onder de indruk van Monaco dit jaar.

De Tour gaat volgend jaar in Rotterdam op zaterdag 3 juli van start met de proloog. Vrijdag 2 juli is de voorstelling van de ploegen en renners. De Grand Départ in Rotterdam heeft het thema New Energy. Daarmee wordt de Tour gekoppeld aan jeugd, bewegen en een duurzaam milieu. Zondag 4 juli is de start van de eerste rit in lijn in Rotterdam, rijdt het peloton door Zeeland en ligt de finish ergens in de buurt van Brussel.

 

 

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Tour de France, Tour in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s