Harde finale voor Hoogerland in Wallonië

Frits Bakker

BEAUFAIS – Het zit er niet meer in dat Johnny Hoogerland nog voor een hoge klassering kan gaan in de Ronde van Wallonië. In de eerste etappe van Waremme naar Beaufays, die over een paar pittige hellingen ging, kwamen 45 renners afgescheiden over de eindstreep. Freddy Bichot won de sprint voor Stefan van Dijk en Ben Hermans. Johnny Hoogerland werd 46e op vijftig seconden nadat hij in de finale samen met Lieuwe Westra en een Saxorenner een gat naar drie koplopers had dichtgereden.

Vacansoleil had met Marco Marcato, die zevende werd, en Björn Leukemans twee man voorin. Van de bekende renners reden ook Philippe Gilbert en Karsten Kroon in dezelfde tijd als de winnaar over de streep. Johnny vertelde na afloop: ,,We hebben moeten jagen op drie renners, die 55 kilometer voor het einde nog zes minuten voorsprong hadden. Dat gat hebben we met een paar man gedacht. De finale was zwaar en eigenlijk was het toen ook wel op voor me.”

De Zeeuw moet zich in de komende dagen vooral concentreren op een mooie rituitslag en zich voorbereiden op de Ronde van Polen, die volgende week begint.

Van de Zeeuwse renners reed Sander Stiegelis vandaag naar een tweede plaats. De Sluiskillenaar eindigde in Sinaai, waar 73 vertrekkers waren in de elitekoers, na winnaar Dieuwer Geerinckx. Nick Nieuwdorp rijdt een driedaagse in Frankrijk, waar vandaag de eerste etappe was. De ritzege ging naar de Franse kampioen Dimitri Champion, Nick Nieuwdorp werd negende.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Belgische koersen, Johnny Hoogerland, Zeeuwse beloften

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s