Sander Stiegelis heeft de smaak te pakken

Frits Bakker

DILBEEK – Hij is een renner voor de zomermaanden en in die periode ligt ook vaak zijn top. Sander Stiegelis rijdt de laatste weken van de ene topdrieplaats naar de andere en pikt af en toe ook een overwinning mee bij de elites. Vorige week was hij in Clinge nog de beste, vanmiddag schreef hij in België de wedstrijd Itterbeek-Dilbeek op zijn naam. Van een kopgroep van vier was hij de snelste na 110 kilometer.

Sander Stiegelis

Sander Stiegelis

De 19-jarige Sluiskillenaar vertelde na afloop dat het een parkoers was dat hem goed ligt. ,,Ik kan redelijk een helling oprijden en dat moesten we vandaag heel de koers. Het ging constant op en af en de wedstrijd was ook heel levendig. Het brak al in het begin in tweeën en zo rond half koers reed er weer een groepje weg. Ik heb in mijn eentje een gat van een halve minuut dichtgereden, daarna kwamen we met drie man op kop, waarbij uiteindelijk ook mijn ploegmaat Dirk Finders nog kwam aansluiten. En in de sprint kon ik het afmaken.”

Het was de derde overwinning voor Stiegelis na Zonnegem en Clinge, maar daarnaast reed hij al naar zeven topvijfplaatsen. ,,Zaterdag in Sinaai zat ik er ook dicht bij, maar werd ik net verslagen. Dit is gewoon een prima periode voor me, daar moet ik van profiteren. Het moet nu gebeuren, want heel lang duurt zo’n vormpiek natuurlijk niet.”

Johnny Hoogerland verrichtte in de Ronde van Wallonië opnieuw goed werk in de finale voor zijn ploegmaats Marco Marcato, die zesde werd, en Lieuwe Westra. De etappe van vandaag eindigde met een paar flinke kuitenbijters en finishte op de Mur de Thuin. Twee koplopers, Matthew Gross van Saxo Bank en Pavel Brutte van Katusha reden een grote voorsprong bij elkaar en bleven op de eindstreep nog net vooruit. Matthew Gross won de etappe, Philippe Gilbert werd derde.

Johnny Hoogerland eindigde als 64e op 2.53 minuten. ,,We hebben veel werk gedaan in de slotfase en ons daarna laten uitbollenb”, zei hij over het werk voor de kopmannen.

De Middelkamper Ruud Rentmeester deed ook van zich spreken in een wedstrijd voor elites met 121 deelnemers in Overijse. De overwinning ging naar de Belg Sander Armee, Rentmeester reed naar een uitstekende derde plaats.

Nick Nieuwdorp in de Franse rittenkoers Kreiz Breizh en Brian van Goethem in de Junioren Rundfahrt Nedersachsen hebben zich niet in de kijker kunnen rijden. Voor Nieuwdorp was de opening met een achtste plaats achteraf de beste prestate. Brian van Goethem moest niet veel prijs geven op de beste renners, maar finishte elke dag zo rond de vijftigste plaats.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Belgische koersen, Jonge talenten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s