Wielertalent Taylor Phinney kijkt terug

door René Schrier

Taylor Phinney, de jonge Amerikaanse fietsbelofte, is een week of twee geleden flink onderuit gegaan in de Cascade Cycling Classic in Bend, Oregon in de VS. Ik ben, omdat allerlei vooraanstaande profwielrenners hem op Twitter volgden, ook gaan volgen. En ik was blij verrast om hem in mei in Goes als deelnemer aan de Arjaan de Schipper trofee te kunnen spreken. Het is zonder twijfel een renner waar we nog veel van gaan horen.

Taylor Phinney kijkt terug op de ups and downs van het afgelopen seizoen. foto René Schrier

Taylor Phinney kijkt terug op de ups and downs van het afgelopen seizoen. foto René Schrier

De val heeft hem echter een flinke terugval bezorgd. Hij zal eerst moeten revalideren en dan flink oefenen. Het heeft hem echter ook de gelegenheid gegeven eens terug te kijken op dit wielerjaar en hoe het voor hem is afgelopen. Hij doet dat in een blog voor het blad Cyclingnews.com. Zijn grootste triomf was de winst van Parijs-Roubaix voor renners onder de 23 jaar. Het is leuk om te lezen hoe hij op zijn seizoen terugkijkt. Een jonge Amerikaan die zich ook wel eens eenzaam voelt als hij alleen in zijn kamertje in Vlaanderen zit om zich voor te bereiden op een wedstrijd ergens in Europa. Hij schrijft het soms op een wat naïeve manier op, maar dat maakt het verhaal ook wel weer authentiek. Ik wil jullie zijn uitsmijter, een citaat van een vriend van hem, niet onthouden:
My good friend Allen Lim once told me: “Cycling is 99 per cent suffering and 1 per cent magic.” Fortunately for me, that 99 per cent is all worth it when the 1 cent comes rolling around

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Jonge talenten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s