Goed zo Middelburg

door René Schrier

De gemeente Middelburg heeft deze week alvast aandacht gevraagd voor de komst van de Giro d’Italia naar de Zeeuwse hoofdstad. Op een van de rotondes aan de zuidkant van de stad is een groot plastic spandoek bevestigd met daarop de mededeling dat Middelburg volgend jaar mei etappestad is.

Middelburg laat het weten dat de Giro komt. foto Lex de Meester

Middelburg laat het weten dat de Giro komt. foto Lex de Meester

Dat vind ik nu eens een goed initiatief. Te vaak is de mentaliteit in Zeeland zoiets van: doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg. Of rustig aan, niet overdreven doen, er is nog tijd genoeg. Maar echt eens flink aan de weg timmeren, laten zien dat je er bent openlijk je trots over bepaalde zaken etaleren, dat zie je in Zeeland niet vaak. Er is dan zoiets als valse bescheidenheid. Daarom ben ik zo tevreden over dat spandoek. En het is echt nog niet te vroeg. Het had er eigenlijk in juni al moeten hangen als de toeristenstroom op gang komt. Want laat het die mensen maar weten. De wielerliefhebbers onder die vakantiegangers krijgen zo een duidelijk signaal. Misschien in mei nog maar eens terugkomen.

Goed zo Middelburg, zeg ik als Goesenaar. Laat maar van je horen. Maak er wat moois van. Zo’n Ronde van Italië biedt allerlei kansen. Dat hebben de organisatie en het gemeentebestuur ook wel begrepen. Italiaanse mode, Italiaans eten, Italiaanse auto’s, noem maar op. Ik sprak een uitbater van een Italiaans restaurant in Middelburg die er duidelijk zin in heeft. Als zijn collega ondernemers slim zijn haken ze er ook op in. Daar kun je eigenlijk niet vroeg genoeg mee beginnen. Middelburg moet groen-wit-rood gekleurd zijn. En natuurlijk roze, de kleur van de Giro. Ik ben benieuwd of de stad op de ingeslagen weg doorzet.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Giro, Ronde van Italie in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s