Baukje Doedee heeft zege in zicht

Frits Bakker
TERNEUZEN – Winnen lukt Baukje Doedee nog niet, maar het komt wel steeds dichter bij. De kopvrouw van Rabo Lady Force reed zondag een prima wedstrijd in Herentals, waar Joanne Rowsell met de overwinning aan de haal ging. Baukje haalde een mooie vierde plaats.
Birgit Lavrijssen uit Kapelle reed in de Waalse Ardennen, in een klimkoers met 42 rensters aan de start, naar een derde plaats.
Nick van der Lijke reed zich ook weer in de kijker. De Middelburger werd derde in het eindklassement van de Westbrabantse Pijl, een etappekoers voor junioren. Winnaar werd Oscar Riesebeek, Van der Lijke eindigde op 17 seconden. Brian van Goethem uit Sluiskil werd 33e, Michel Jumelet uit Bruinisse 43e.
De Zeeuwse jongens waren aktief in België. In Kortrijk, met 85 eliterenners aan de start, ging de zege naar Jelle Maertens. Er was een kopgroep van zestien, Ferdinand Boogaard werd tiende, Alex Gresnigt elfde. Het peloton werd door de koplopers op 1.55 minuten gereden.
Sander Vleugel reed bij de junioren in Onze Lieve Vrouwe Waver naar een zevende plaats. Matthias Kerkhofs werd winnaar, achter hem was het hele deelnemersveld uit elkaar geslagen.
Annemarie Pasveer uit Arnemuiden, nieuwelingmeisje bij Rabo Lady Force, leverde een mooie prestatie in een omnium voor nieuweling- en juniordames in Steenbergen. In het overall klassement eindigde ze op de derde plaats, ze was tweedee nieuwelingdame. Er deden 34 rensters mee. De deelneemsters moesten drie onderdelen afleggen. In de tijdrit werd Annemarie tweede, in de afvalkoers vierde, in de rit in lijn derdee nieuwelingdame en achtste overall. Het klassement overall werd gewonnen door Sanne Braspennincx.
 
 
Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Dameswielrennen, Zeeuwse beloften

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s