Bijna zeshonderd mediavertegenwoordigers in Vuelta

Frits Bakker

ASSEN – Twee dagen zijn er nog maar te gaan, dan brandt in Drenthe het circus los van de Ronde van Spanje. Twee Nederlandse ploegen (Rabobank en Vacansoleil) gaan van start tussen de beste ploegen van de wereld in een poging te schitteren in de derde grote ronde van dit jaar. De Ronde van Spanje was vroeger de kleinste van de drie, na de Tour de France en de Ronde van Italië, maar inmiddels mag ook de Vuelta zich wentelen in een gigantische belangstelling van de media.

Oficina permanente-1

Daar waar dikwijls trucks en trailers van de wereldberoemde motor- en autoraceteams staan, is begin deze week het mobiele kantoor van de Spaanse Vueltaorganisatie geparkeerd. Op het TT Circuit Assen zijn de voorbereidingen druk gaande voor de start van de 64e Vuelta, de wielerronde van Spanje. Het is voor de eerste keer dat La Vuelta voor een start het Iberische schiereiland verlaat. Dat is aan de massale aanmeldingen van de media heel goed te merken.

Er hebben zijn maar liefst 580 journalisten (onder wie twee van de PZC!), fotografen, commentatoren en technici ten behoeve van kranten, radio- en televisiestations gemeld voor deze unieke editie van de Spaanse wielerronde.

Op het TT Circuit zijn enkele tientallen medewerkers van La Vuelta uit Spanje bezig met het treffen van voorbereidingen om de eerste vier etappes van de ronde zo goed mogelijk te laten verlopen. De proloog, een individuele tijdrit op het TT Circuit Assen, is de officiële start van de Vuelta.

Komende zaterdag om 15.30 zal de eerste renner vertrekken en tegen de klok van zeven wordt de laatste wielrenner bij de finish van deze 4,8 km. Lange tijdrit verwacht.

Zondag 30 augustus staat de etappe Assen-Emmen op het programma, maandag 31 augustus Zutphen-Venlo en de laatste etappe die voor het grootste deel over Nederlands grondgebied gaat is die op 1 september, van Venlo naar Luik. Voor het zover is, wordt zaterdag een groots festijn rondom de proloog gehouden. Vanaf 07.30 start de Toerversie, waarbij wielerliefhebbers afstanden van 120, 90 en 60 kilometer kunnen fietsen door Drenthe, met start en finish in de TT Hall bij het TT Circuit. Ook is er een gezinstocht van 40 km.

Verder is er een groots familieprogramma op poten gezet dat om 10.00 uur begint op het TT Circuit zelf en op het middenterrein daarvan. De activiteiten lopen uiteen van wielerkoersen voor amateurs tot een demonstratie met de A1GP-bolide en van abseilen tot het officiële startsein voor de 64-ste La Vuelta.

 Informatie over parkeren, routes en andere wetenswaardigheden is te vinden op www.vueltadrenthe.nl

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Ronde van Spanje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s