Terneuzen wil over twee jaar proloog Eneco Tour

Frits Bakker

TERNEUZEN Het bezoekje aan de Eneco Tour, van een delegatie uit Terneuzen, heeft zijn vruchten afgeworpen. Volgend jaar wil de Scheldestad, die al twee keer een etappe van de Eneco Tour binnenhaalde, een keer overslaan. Ap den Doelder: ,,Het is al druk genoeg met de Tour de France en de Giro in Zeeland. Dan zijn we een vijfde wiel aan de wagen.” Maar over twee jaar wil Terneuzen wel groots uitpakken.

,,We hebben in september een afspraak met Rob Discart, de organisator, om over 2011 te spreken. En we hebben het gehad over de opties. Of we doen een poging de ploegvoorstelling, de proloog en de start van een etappe binnen te halen. Of het wordt een etappe door Zeeuws Vlaanderen, zoals we die twee jaar geleden hebben gehad.”

Beide keren dat de Eneco Tour in Terneuzen kwam, was er sprake van een overweldigend succes. De Terneuzense boulevard stond bij de aankomst rijen dik met toeschouwers. Tom Boonen en Daniele Bennati waren de aansprekende winnaars in de massasprint.

Het Terneuzense wielercomité heeft ook een poging gedaan een etappe in de Giro van volgend jaar te krijgen. Wethouder Adhemar van Waes bracht een bezoekje aan Venetië tijdens de voorstelling van de Giro van 2010. De keuze van de Italiaanse organisatoren viel echter op Middelburg, dat volgend jaar de aankomst van een etappe vanuit Amsterdam krijgt.

Advertenties

2 reacties

Opgeslagen onder Actueel, Eneco Tour

2 Reacties op “Terneuzen wil over twee jaar proloog Eneco Tour

  1. In 2007 was het Wouter Weylandt die won Frits, niet Tom Boonen ;)

    • fbakker

      Martin, volkomen gelijk, ik herinner me nog maar al te goed de persconferentie van Wouter Weylandt, in plat Gents. Dank voor je attente reactie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s