Net geen miljoen voor Ride for the Roses

Frits Bakker

BEMMELEN – De sfeer was niet zoals vorig jaar in Zeeland, maar geslaagd was de editie van Ride for the Roses, gisteren in Bemmelen wel. De tocht trok tienduizend vijfhonderd deelnemers, tegen vorig jaar 14.000 in Zeeland. De opbrengst voor het KWF Kankerfonds was ruim 900.000 euro.

Zo maar een beeld uit de Ride for the Roses in Bemmelen.

Zo maar een beeld uit de Ride for the Roses in Bemmelen.

Theo Schouwenaar, vorig jaar één van de organisatoren in Goes, was gisteren samen met Kees Bal uitgenodigd om de tocht te rijden. ,,Ik vond dat er rondom het evenement wat minder was georganiseerd dan vorig jaar bij ons. Ik vond het bij ons iets gemoedelijker en gezelliger. Maar het weer was mooi, het parkoers, met de Grebbeberg, was perfect en we hebben er van genoten.”

De Zeeuwse invloeden, na de geslaagde editie van vorig jaar, waren nog merkbaar. Theo: ,,Je zag af en toe een Zeeuwse vlag hangen onderweg en we hoorden ook Zeeuws praten om ons heen.” Zo deed Loes den Doelder, de echtgenote van de in wielerkringen bekende Ap den Doelder, mee aan de tocht over 50 kilometer. ,,Ik heb er een fantastich gevoel bij gekregen”, vertelde ze.

De Zeeuwse organisatie, ondergebracht in een stichting, heeft zich al gericht op de tweede editie van de mini Ride for the Roses, volgend jaar op de zaterdag van de Delta Tour. ,,We hebben de naam gewijzigd in Delta for Ride for the Roses, de tocht wordt zaterdag 12 juni verreden volgens hetzelfde principe als dit jaar.”

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Fietsen voor goed doel, Toeren en trimmen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s