Zeeuwse damesploeg in sterk bezette Ladies Tour

Baukje Doedee (gastschrijfster)

MIDDELBURG – De Zeeuwse damesploeg is vanavond richting Arnhem vertrokken om mee te doen aan de Profile Ladies Tour. De ploeg is een alliantie van de Zeeuwse ploegleiders Wim de Koeijer van WV Eemland en Fonny Kint van ZRTC Theo Middelkamp.

Sonja Boogaard is één van de Zeeuwse rensters die aan de start komen

Sonja Boogaard is één van de Zeeuwse rensters die aan de start komen

We zullen in de Profile Ladies Toer vertrekken als Mixteam Merida Ladies/Rabo Lady Force. De ploeg zal bestaan uit Bianca van den Hoek en Alike Haanstra van de WV Eemland en Sonja Boogaard (Middelburg), Esmee Janssen (Hoeven), Madelene Olsson (Zweden) en Marissa Otten (Enter) van Rabo Lady Force.

De dames krijgen daarmee de kans om ervaring op te doen in de zesdaagse Profile Ladies Toer met aan de start diverse wereldtoppers vanuit binnen- en buitenland. De begeleiding bestaat uit Fonny Kint (ploegleider), Wim de Koeijer (ploegleider/mecanicien), Peter van Tilburg (masseur), Ellen van Tilburg (verzorgster) en Ad Voesenek (teamkok).

Morgen start de ronde met een presentatie en etappe vanuit Nuenen. De finish is in Gerwen. Woensdag is er een tijdrit in Schijndel. Donderdag een etappe in Gieten, vrijdag een etappe in Rijssen, zaterdag een etappe in Nieuwegein en als kers op de taart zondag een hele zware etappe in Limburg met een keer of vier de Cauberg.

Vanavond komen we met de hele ploeg bij elkaar en zullen we, nadat we geinstalleerd zijn, bespreken hoe we de dag van morgen gaan aanpakken. De fietsen worden nog een keer nagekeken, de spullen klaargemaakt, eventueel nog gemasseerd indien nodig en de communicatie opgeladen. Het is een hele logistieke operatie, elke dag weer. Met iedere renster wordt een doel afgesproken, wat kan varieren van ervaring opdoen, meer van voren rijden en sterker worden tot een goed klassement rijden op zondag. De tijd zal leren of deze doelen allemaal kunnen worden gehaald.

De etappes zijn:

Dinsdag 1 september Nuenen-Gerwen, 123 kilometer

Woensdag 2 september: Schijndel, tijdrit, 13,3 kilometer

Donderdag 3 september: Gieten-Gieten, 108 kilometer

Vrijdag 4 september: Rijssen-Rijssen, 124,8 kilometer

Zaterdag 5 september, Nieuwegein-Nieuwegein, 108,8 kilometer

Zondag 6 september: Valkenburg-Cauberg, 112,6 kilometer

Totaal 590,5 kilometer.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Dameswielrennen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s