Barre tocht voor renners in Vuelta

Frits Bakker

LUIK – De hotelkamers van Vacansoleil in Luik waren veranderd in een ziekenboeg. Hilaire Vanderschueren, de ploegleider, sprak op de gang zijn grote zorg uit over de toestand van Marco Marcato, zijn kopman voor het klassement in deVuelta. Johnny Hoogerland likte een eind verder zijn wonden na de massale valpartij op een rotonde in Luik. Daar was in de finale van de vierde etappe in de Ronde van Spanje een peloton van zestig renners tegen de grond gegaan.

Het peloton rijdt in regenjacks over de Cauberg in Limburg.

Het peloton rijdt in regenjacks over de Cauberg in Limburg.

Zo eindigde het Nederlands/Belgische avontuur van de Vuelta in mineur. Het peloton en de volgers zijn vanavond om acht uur op het vliegtuig in Luik gestapt voor de verplaatsing naar Tarragona. Morgen is de rustdag, opvallend vroeg, maar vooral na de valpartij van vandaag een welkome onderbreking om te herstellen.

Vier renners sprintten ver voor het slagveld om de zege. Andre Greipel won. Fabian Cancellara, die ook bij de valpartij lag, kreeg dezelfde tijd als de winnaar en blijft leider van de Vuelta.

Johnny Hoogerland hield overal schaafwonden over aan de val. ,,Ik was al eens gevallen op weg naar de Cauberg en daarna heb ik nog wel vijf, zes valpartijen gezien. Maar die laatste was echt verschrikkelijk, daar lagen geloof ik wel honderd renners op straat.”

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Ronde van Spanje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s