Dames Rabo Lady Force krijgen les in tijdrijden

door Baukje Doedee (gastschrijfster)
SCHIJNDEL – Het team van Rabo Lady Force kreeg gisteren de tweede etappe voorgeschoteld in de Profile Ladies Tour: een tijdrit over 13,3 km in Schijndel. Op sommige stukken had de wind vrij spel, en in de loop van de dag ging het steeds harder waaien. De dames die hoog in het klassement stonden waren daardoor misschien wel wat in het nadeel, want zij moesten als laatste starten.
 
De meeste dames van Rabo Lady Force hadden het geluk niet al te laat van start te moeten gaan. De Zweedse dame die lid geworden is van ZRTC Theo Middelkamp, waaronder Rabo Lady Force valt, behaalde de snelste tijd van het zestal. Haar tijd van 19.11 was goed voor een 35e plaats. Ze was hier tevreden mee, maar weet ook dat ze nog veel secondes laat liggen in de bochten. In Zweden wordt er tijdens trainingen eigenlijk geen aandacht aan bochttechniek besteed. Hier in Nederland is dat wel anders met al die criteriums.
 
 
Marissa Otten werd 42e in 19.19. Bianca van den Hoek 72e in 19.53 Sonja Boogaard 87e in 20.07. Alike Haanstra 123e in 21.11 en Esmee Janssen 129e in 21.27.

In de uitslag valt op dat een hele grote groep dames in de 19 minuten rijdt. Van plaats 28 tot plaats 79 in de uitslag zijn allemaal dames die in de 19 minuten uitkomen.
 
Ploegleider Fonny Kint had onze tijdrijdsters Marissa en Sonja de opdracht gegeven om vooral te letten op de beensnelheid tijdens deze tijdrit. Het is goed om in een wedstrijd als deze je tijdrit verder te perfectioneren. Als renster heb je steeds de neiging om een tandje groter te schakelen om harder te gaan. Maar als je het verzet niet meer voldoende snel rond krijgt, valt de snelheid terug. Het is goed om dit eens te ervaren. Experimenteren was vandaag mogelijk omdat Marissa en Sonja geen goed klassement meer kunnen rijden na de etappe van gisteren.
 
Wanneer je niet meer voor een klassement rijdt wil dat nog niet zeggen dat je zo’n tijdrit lekker rustig aan kunt doen. Daar zijn twee redenen voor.
1: De beste 3 rensters tellen mee voor het ploegenklassement, en daarin willen wij altijd graag goed voor de dag komen als club.
2: Er geldt en tijdslimiet van 33.3 % op de winnares.
 
De winnares was Ellen van Dijk, de Europees kampioen tijdrijden. Aangezien zij uitzonderlijk hard rijdt, betekent het voor al die rensters die wielrennen als “hobby” doen, dat zij alle zeilen bij moeten zetten om gewoon binnen de tijdslimiet te finishen.
Ellen van Dijk noteerde een tijd van 17.31. De Deense Linda Villumsen werd nipt 2e in 17.40. Marianne Vos werd 3e in 17.41.
 
Anne Eversdijk uit Kapelle, die voor Ton van Bemmelen rijdt, werd 39e in een tijd van 19.18. 
 
Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Dameswielrennen, Rabo Lady Force

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s