Dopinggeruchten gaan aan Rasmussen voorbij

Frits Bakker

MIDDELBURG – Het dopingfront is weer even in beweging gekomen. De Deense bloedspecialist Jakob Morkebjerg heeft vraagtekens gezet bij de bloedwaarden van Lance Armstrong tijdens de Tour de France van dit jaar. En tegelijkertijd kwam vanuit Mexico het nieuws dat Michael Rasmussen, die rijdt voor de ploeg Tcos-Trek, in een bergetappe van de Ronde van Puebla het hele peloton op bijna tien minuten heeft gereden.

Armstrong heeft geïrriteerd gereageerd op de berichten over zijn bloedwaarden. Volgens Morkebjerg is het opmerkelijk dat Armstrongs hematocrietwaarden stegen tijdens de Tour. ,,We weten uit onderzoeken dat tijdens inspanningen de waarden afnemen”, zei hij. ,,Dat zien we niet bij Armstrong.”

Tijdens de Giro vertoonden Armstrongs bloedwaarden, die hij zelf op internet publiceerde, een normaal dalend patroon. In de Tour bleven ze nagenoeg gelijk. Het percentage bloedcellen bij de Texaan steeg zelfs van 40,7 tot 43,1. ,,Dat zou kunnen duiden op een bloedtransfusie”, zei de Deens specialist.

Michael Rasmussen heeft zijn ritme weer gevonden. De vermeende dopingzondaar is sinds vorige week lid van de Mexicaanse ploeg Tecos-Trek. Hij rijdt mee in de ronde van Puebla. De 35-jarige klimmer ging op oorlogspad en liet het hele peloton achter. Zijn ploegmaat Bernardo Colex eindigde op 9.41 als tweede.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Wielrennen op internet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s