Rensters maken slagveld mee in Ladies Tour

door Baukje Doedee (gastschrijfster)

GIETEN – De etappe die vandaag werd gereden in de Profile Ladies Tour was een ware promotiestunt voor het dameswielrennen. Het had uitgezonden mogen worden bij het NOS sportjournaal, dan was het imago van het dameswielrennen sterker geworden. Het weer in de rit van Gieten naar Gieten over 108 kilometer deed bijna stormachtig aan. Die stormwind zorgde al binnen vijftien kilometer voor breuken in het peloton. Sommige rensters werden letterlijk van de weg afgeblazen. Het weer zorgde voor een slagveld. Van de 136 rensters kwamen er 118 aan de finish, van wie het merendeel op grote achterstand.

Voorin werd er meteen vol gas gegeven. Er zaten aanvankelijk zo’n 66 rensters in de eerste groep, maar door het hoge tempo brak deze groep op zo’n 50 km weer in drie stukken. Marissa Otten zat net als Anne Eversdijk (team van Bemmelen) in de derde groep die uiteindelijk op 6.43 binnen kwam. Marissa werd 47e en Anne 55e.

Een vierde grote groep, die al voor het 50 km punt de rol had moeten lossen, kwam op 8.10 binnen. Daarin zat Bianca van den Hoek op plaats 68 en Madelene Olssen als 72e.

Sonja Boogaard, Esmee Janssen en Alike Haanstra van Rabo Lady Force kwamen al na 15 km in de laatste grote groep te zitten van bijna 50 rensters. In deze groep bleef de strijdlust echter groot en dat zorgde voor nogmaals een breuk. Een aantal rensters kwam te ver achter en heeft de wedstrijd moeten staken. Ook voor Sonja en Esmee is de Holland Ladies Tour helaas voorbij. Alike passeerde de finish als 104e op 12.40.

Rabo Lady Force kan morgen met vier overgebleven rensters van start gaan. Drie rensters zijn lid van team Merida, waarmee een mixploeg gevormd wordt. Zij rijden in de kleding van Rabo Lady Force. Het blauw/oranje tricot is dus nog aardig vertegenwoordigd. Deze vier rensters zullen morgen ongetwijfeld met zware benen aan de start verschijnen. De onderlinge verschillen in het dameswielrennen zijn groot. De een is fulltime met haar sport bezig, de ander werkt fulltime of studeert nog. Maar ze rijden wel allemaal de Holland Ladies Tour.

Sommige dames moeten dus zes dagen lang boven zichzelf uitstijgen. Als het morgen weer zo waait, dan wordt het voor een aantal dames weer een hele zware survival. Want dat is dan het enige waar je jezelf druk om maakt…..op tijd binnen komen…..

De toppers in het klassement zullen zich daar geen zorgen overmaken. Vandaag won Kirsten Wild voor Ina Yoko Teutenberg en Marianne Vos. Kirsten Wild is ook de leidster in het klassement, voor Marianne Vos.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Dameswielrennen, Rabo Lady Force

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s