Het regende lekke banden in peloton van Ladies Tour

 door Baukje Doedee (gastschrijfster)

RIJSSEN – De begeleiding van de Rabo Lady Force-ploeg had het slecht vandaag in de Profile Ladies Tour. Alles moest voor de koers in de stromende regen klaargemaakt worden. De rensters hadden dan weer geluk, want net voor de start werd het droger.

In Zeeland waaide het hard vandaag, maar daar hadden ze in de etappe Rijsen-Rijsen niet zo veel last van. Er moesten acht mooie beschutte omlopen afgelegd worden die in totaal de kilometerteller op 125 kilometer zouden brengen.

 Wanneer de weg na een flinke regenpartij licht gaat opdrogen, gaat iedere mecanicien al op scherp in de auto zitten. Want juist dan plakken alle scherpe steentjes, en wat al niet meer, in de banden van rensters. Het leverde vandaag meer dan veertig lekke banden op in het peloton !

Tot halverwege de koers leek Rabo Lady Force de dans te ontspringen. Toen begon de miserie. In de vierde ronde stond Madelene Olssen aan de kant van de weg met een regenjackje van damesteam Colombia in haar achterwiel. Het euvel was nog niet opgelost toen de volgende dame alweer door de communicatie om hulp vroeg. Bianca van den Hoek had een lekke voorband. En nog geen twee kilometer later stond ook Alike Haanstra aan de kant van de weg met een lekke voorband.

Allen konden weer aansluiten bij het peloton, maar de pech was voor Alike nog niet voorbij. Zij zou nog twee keer lek rijden. Daardoor moest ze grote inspanningen verrichten. Ze kwam als laatste binnen op plaats 113 met een achterstand van 12.33.

Het peloton bleef lang intact, maar in de finale ontstonden nog een paar breukjes. Bianca van den Hoek en Madelene Olssen kwamen op 1.01 binnen. Marissa werd 47e op 39 sec.

Bianca van den Hoek was erg diep gegaan en ging na de finish van haar stokje. Ze had last van hyperventilatie. De ronde-arts heeft haar even begeleid, maar ze kan morgen gewoon weer van start.

De etappe werd maar weer eens gewonnen door topsprintster Kirsten Wild, Ina Yoko Teutenberg, de snelste Duitse dame in de sprint, werd tweede. Voor de verandering werd dit keer Marianne Vos geen derde, maar vierde. Suzanne de Goede legde beslag op de derde plaats.

De Zeeuwse Anne Eversdijk (team Ton van Bemmelen) bleef mooi voorin in de finale en eindigde op een 31e plaats.

Nadat iedereen bekomen was van de vierde etappe is er afscheid genomen van Sonja Boogaard en Esmee Janssen. Zij zijn samen met de teamkok Ad Voesenek naar huis gereden. Wie moet er dan nu morgen koken? Na vier dagen ‘culinair eten’ wordt het gewoon weer tijd voor pasta met saus uit een potje of pakje…

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Dameswielrennen, Rabo Lady Force

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s