Verslag laatste etappes Profile Ladies Tour

 Door Baukje Doedee (gastschrijfster) 

CAUBERG –  Na een laatste rit vanuit onze overnachtingsplek in het Park Hooge Veluwe, wilden we in de laatste etappe van de Profile Ladies Tour iets goed maken. In de heuvels wilden we laten zien dat we beter konden dan wat we in de vlakke etappes hadden gedaan, etappes waar we te veel nog op lef worden afgetroefd. De koers ontwikkelde zich in een tactisch steekspel waarin tien rensters vanuit de grote ploegen voorop kwamen met een voorsprong van twee, drie minuten.
Aan het eind van de vierde omloop op de Cauberg ontstonden er wat meer verschillen. Onze renster van WV Eemland Bianca van de Hoek kwam in een achterliggend groepje terecht. Marissa Otten en Madelene Olsson stonden op het punt om net terug aan te sluiten bij de eerste groep, toen een renster door materiaalpech viel en tegen Madelene aanviel. Na het doorgeven van de pech door Marissa waren we snel ter plaatse.
Fiets kapot, maar na een fietswissel bleek al snel dat ook haar arm niet helemaal in orde was. Ze kon niet  remmen en schakelen. Na het inschakelen van service Medical zijn wij verder doorgereden.
Marissa eindigde uiteindelijk als 44e in de eerste groep achter de toppers. Bianca eindigde daar weer achter. Na de finish van Madelene werd ons geadviseerd om een röntgenfoto te laten maken. Na douchen reden we richting het Academisch Ziekenhuis van Maastricht. Na bijna drie uur daar kreeg ze iets tegen de pijn, waren de röntgenfotos gemaakt, maar zat er nog steeds geen gips omheen.
Laat op de avond ben ik dan naar huis gereden en met deze val hebben we Profile Ladies Toer beetje ontevreden afgesloten. Er is echter wel weer een stap gezet richting volgend seizoen gezien met het leerproces van deze week. We zijn er nog lang niet, maar wel op de goede weg.
 
Verslag voorlaatste etappe
NIEUWEGEIN – Langzamerhand begint bij de dames in de Profile Ladies Tour de vermoeidheid flink in de benen te zakken. De etappe in Nieuwegein over 109 kilometer leek dat in ieder geval wel duidelijk te maken. Er ontstond weer een breuk in het peloton. De eerste groep bestond uit 53 rensters. Vervolgens kwamen er twee rensters van de Rabo Lady Force op 1.20 binnen die waarschijnlijk hun knechtenwerk voor de ploeg hadden gedaan.

De volgende groep zat op bijna zeven minuten, bij hun begint het echt te wegen. Het gevolg is dat er eigenlijk niet meer gereden wordt als de eerste groep definitief uit het zicht is verdwenen. Tot op zekere hoogte is het wel mogelijk om te sparen voor de volgende zware en laatste dag in Limburg…. maar men moet wel op tijd binnen komen.

Enkele clubs realiseerden zich dat ook. De rensters van Peoples Trust, de Zuidwesthoek en Rabo Lady Force probeerden er een beetje het tempo in te houden. De medewerking van de rest bleef echter achterwege en dus liep de achterstand snel op. De jury moest langszij komen om de dames te vertellen dat zij dreigden buiten de tijdslimiet te geraken en dat de hele groep dan uit koers genomen zou worden.

Tsja… daar heb je niet een hele week pijn voor geleden op je velootje. Dus werd er ineens door de meesten flink gang in gezet. Er werd nog even volle bak gereden, het leek wel een heuse finale voor de overwinning. Iedereen dus op tijd binnen, en dus blijven ook de rensters van Rabo Lady Force nog maar een nachtje in Arnhem slapen, om dan morgen vroeg met zere benen de Limburgse heuvels te gaan beklimmen.

Het zal tegenvallen, met onder andere vier keer de beklimming van de Cauberg.

 Nog 106 rensters gaan in Limburg van start, terwijl er na de eerste etappe nog 137 in koers waren. Elke dag valt er een aantal rensters af. Vandaag was het ook gebeurd voor Alike Haanstra, gastrenster van Rabo Lady Force. Helemaal op, over en uit.

 De andere rensters van de ploeg eindigden allemaal vlak bij elkaar: Marissa Otten 58e, Madelene Olssen 64e, en Bianca van den Hoek 66e.

Ook Anne Eversdijk (Ton van Bemmelen) zat bij hen in de buurt, want zij werd vandaag 60e. Deze rensters zaten dus allemaal voor in de tweede groep.

De wedstrijd werd gewonnen door Ina Teutenberg, die de bijna onverslaanbare sprintster Kirsten Wild nu dus toch verslagen heeft. Derde werd de Zweedse Emma Johansson (zilveren medaille winnares op de olympische spelen van Peking).

De begeleiding is al bijna ingepakt om vanuit Limburg morgen direct richting huis te vertrekken. Ze hebben een pittige week achter de rug. Geloof maar dat zij net zo moe, of misschien nog wel meer vermoeid zullen zijn dan de rensters.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Dameswielrennen, Rabo Lady Force

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s