De hele wielerwereld kent nu Johnny Hoogerland

Frits Bakker

ALTO DE AITANA – Hij had de rit van de finish naar het hotel net afgelegd in een auto van de ploeg. Johnny Hoogerland, held van de dag in de eerste grote bergetappe van de Ronde van Spanje, maakte wat gekkigheidjes met de verzorgers. Hij klonk vermoeid aan de telefoon, maar tegelijk ook opgewekt. ,,Ik heb toch weer laten zien dat ik een stukje kan fietsen hè”, klonk het met een zekere fierheid.

Johnny Hoogerland (op kop) en Pieter Wening in de kopgroep tijdens de Vuelta-etappe van vandaag.

Johnny Hoogerland (op kop) en Pieter Wening in de kopgroep tijdens de Vuelta-etappe van vandaag.

Wat zeg je, stukje fietsen? Johnny Hoogerland heeft de hele wielerwereld laten zien wie hij is. Heel de dag heeft  hij vooruit gereden in de etappe van Alzira naar Alto de Aitana en in de finale had de Zeeuwse prof nog krachten genoeg over om voor een mooie klassering te rijden. Mee met de Fransman David Moncoutié, counteren, reageren op de versnellingen van de klimmer, tenslotte toch af moeten haken. ,,Daarna reed Cunego me voorbij, maar op achthonderd meter van de finish lag ik nog derde”, vertelde hij.

Het podium zat er net niet meer in. De kopmannen voor het klassement, zoals Cadel Evans, Alessandro Valverde, Ivan Basso en Samuel Sànchez passeerden de Zeeuwse revelatie in de ultieme kilomter. Hoogerland werd dertiende op 1.10 van de winnaar en schoof in het klassement op naar de zestiende plaats.

Hij schrijft in zijn column, morgen in de PZC en later op dit weblog, dat hij niet eens het gevoel heeft gehad dat het een zware bergetappe was. ,,Dat had ik alleen op die laatste klim.” Het zegt genoeg over de topconditie waarin hij verkeert.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Ronde van Spanje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s