Hoogerland handhaaft zich in klassement Vuelta

Frits Bakker

XORRET DEL CATI – Wie het rondeboek goed had bestudeerd, wist hoe de etappe van vandaag in de Ronde van Spanje zou eindigen. De klim naar Xorret del Cati was een soort Muur van Geraardsbergen, maar dan twintig keer. Johnny Hoogerland kon er de kopstukken van de Vuelta niet volgen, maar handhaafde zich wel op de positie waar hij stond in het klassement.

 
Robert Gesink klom op naar de top drie van het klassement. foto Peter Stevens

Robert Gesink klom op naar de top drie van het klassement. foto Peter Stevens

 

 

 

Gustano César Veloso bleef over van de koplopers die vroeger in de etappe waren ontsnapt. Hij won de etappe voor Marco Marzano, die 21 seconden later finishte. Daarachter streden de kanshebbers voor de gouden trui om bonificatieseconden. Alejandro Valverde won het sprintje op veertig seconden en nam de leiderstrui over van Cadel Evans, die als zesde eindigde. Robert Gesink werd vijfde in de rit in dezelfde tijd als Valverde. De kopman van Rabobank steeg naar de derde plaats in het klassement achter Valverde en Evans.

Johnny Hoogerland eindigde keurig als 32e in een groepje dat op 2.17 van de winnaar finishte. Zijn ploegmaat Matteo Carrar bleef hem dit keer voor. De Italiaan werd negentiende op 1.37. Hoogerland blijft staan op de zestiende plaats in het klassement op 4.41 van Valverde.

Het spektakel speelde zich in deze etappe vooral af op de slotklim, de Alto Xorret del Cati, die ruim vijf kilometer lang, 1100 meter hoog was  en onderweg opliep tot stijgingspercentages van 19 procent. De koplopers van het eerste uur stonden er bijna stil. Valverde en Evans plaatsten er een paar aanvallen, die Robert Gesink eerst te machtig waren. De Nederlander knokte zich echter kort voor de finish terug in de groep van de groten.

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Actueel, Johnny Hoogerland, Ronde van Spanje

Een Reactie op “Hoogerland handhaaft zich in klassement Vuelta

 1. fbakker

  Beste mevrouw Hoogerland,
  Dank je wel voor het doorsturen van deze link: het geeft een leuk inzicht in de binnenkant van het Vuelta-peloton. En blijkbaar kan je vent niet alleen leuk fietsen, maar ook nog leuk schrijven, en dat tijdens zo’n zware ronde. Of heeft ie soms een ghostwriter?

  Anyway, ik heb de link ook doorgestuurd naar de wielerliefhebbers hier in Zuid Limburg: waarschijnlijk gaat de Johnny-mania niet alleen beperkt blijven tot de omgeving van Yerseke en Ammerzoden, in deze uithoek van het land is ie ook al gesprek van de dag!

  Hartelijke groeten,

  Remy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s