Column Johnny 10. Jan Raas

 

We hebben toch een speech gekregen van Hilaire voor de start! Dat doet ie anders bijna nooit. Hij begon gelijk over de column in de PZC. Hij zei: Jan Raas heeft vanmorgen gebeld en de column van Johnny aan me voorgelezen. Daar staat in dat jij met Karsten Kroon hebt gesproken in de koers en gevraagd hebt wat het beste voor jou is.

Daar was hij lichtjes verbolgen over. Hij vindt dat ik niet naar Kroon moet luisteren, maar naar hem. Ik weet wel wat het beste voor je is, zei hij. Want ik heb altijd met Jan Raas gewerkt. En wie was er in zijn jaren de beste en de slimste renner? Juist, Jan Raas.

Het kwam er op neer dat ik in het vervolg dus naar hem moet luisteren. We konden er later ook wel weer een beetje om lachen hoor, maar dat hij er een speech over hield is wel heel speciaal.

Hilaire is tenslotte de eerste man in koers hè. Hij rijdt meestal op de positie waar hij het overzicht heeft over zijn renners en bepaalt de tactiek. Michel Cornelisse, tweede ploegleider, zit achter de kopgroep als er een renner van ons in zit. Bij Hilaire zit nu ook de dokter, Peter Jansen, omdat Marco Marcato nog altijd niet hersteld is van zijn val in Luik.

We hebben een ploeg die geweldig georganiseerd is en waar de mensen achter de schermen, zoals de verzorgers en de mécaniciens van ’s morgens half zeven tot tien uur ’s avonds aan het werk zijn. Die verrichten ongelooflijk veel werk en krijgen nooit rust. Op de rustdag, na die val in Luik, hebben ze vijf kapotte fietsen moeten repareren.

De vrouw van Peter Jansen, Tim, is ook zo’n schat van een mens. Wat die toch allemaal doet. Ze zorgt dat er onmiddellijk na de koers in de bus eten voor ons klaarstaat, meestal een eiwitshake vol koolhydraten, omdat het nog te lang duurt voordat we in het hotel kunnen eten.

We hebben een keuken met een magnetron in de bus, dat komt wel van pas. Na de koers moeten we soms uren rijden om in het hotel te komen. Vandaag is het na de finish nog driehonderd kilometer naar ons hotel, maar gelukkig hebben we dan zicht op de rustdag.

 

 

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Columns Johnny in vuelta

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s