Middelburgers waren op sfeerbezoek in Vuelta

Frits Bakker

MIDDELBURG – De flyers, met de titel Winnaars dragen roze, liggen inmiddels op vele campings in Zeeland. De Middelburgse projectgroep die zich bezighoudt met de organisatie van de etappe in de Ronde van Italië voor volgend jaar is al maanden volop bezig met de promotiecampagne. Manon Veroude, communicatie adviseur: ,,We hebben duizenden flyers verspreid, met name op campings op Walcheren, maar ook op Schouwen en in Zeeuws Vlaanderen.”

De duivel, die alle grote koersen bezoekt, poseert voor de start van de Vuelta met de plaatselijke jeugd. foto Manon Veroude

De duivel, die alle grote koersen bezoekt, poseert voor de start van de Vuelta met de plaatselijke jeugd. foto Manon Veroude

De toeristen zijn er nu al attent op gemaakt dat Middelburg in de meivakantie van 2010 in Italiaanse sferen zal verkeren. Op de flyer staat ook dat er diverse optredens, sportieve activiteiten en culinaire verrassingen op het programma zullen staan op de dag dat het Giropeloton in Middelburg finisht.

Voor de start krijgen de gasten in de Vuelta een bordje paella aangeboden. foto Manon Veroude

Voor de start krijgen de gasten in de Vuelta een bordje paella aangeboden. foto Manon Veroude

Met vijf projectleden bracht de Middelburgse organisatie ruim een week geleden ook een bezoekje aan de start van de Vuelta-etappe van Venlo naar Luik. Manon: ,,We hebben eens rondgekeken in het startdorp en in het centrum van Venlo, maar eigenlijk viel het een beetje tegen. De winkeliers hadden niet echt hun best gedaan om er iets gezelligs en typisch Spaans van te maken. Het enige wat we hebben gezien was een Dikke bandenwedstrijdje en je kon er paëlla eten.”

,,Wel was er een geweldige belangstelling voor de start, de toeschouwers stonden drie rijen dik. En in de avonduren was het één groot feest in Venlo.”

fotogiroflyer

De Giro van volgend jaar komt op zaterdag 8 mei of maandag 10 mei naar Middelburg. De proloog wordt in Amsterdam gereden. Het parkoers voor de 101ste Ronde van Italië wordt binnenkort, waarschijnlijk op 24 oktober, bekendgemaakt.

 

 

Meer informatie over de Giro-etappe in Middelburg is te vinden op www.middelburg.nl

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Giro, Ronde van Italie in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s