Johnny blijft maar stijgen in klassement Vuelta

Frits Bakker

SIERRA NEVADA – ,,Bel me over vijf minuutjes, even een douche nemen.” Johnny Hoogerland klonk na de etappe van gisteren, met de zware klim naar Sierra Nevada, alweer topfit. En dan te bedenken dat hij wéér een dag in de kopgroep had gereden, op het laatst pas de aansluiting met de klassementstoppers had verloren en in het klassement weer drie plaatsen is gestegen. De Zeeuw staat nu twaalfde op 10.23 van leider Alejandro Valverde.

Alejandro Valverde in actie op de slotklim naar Sierra Nevada.

Alejandro Valverde in actie op de slotklim naar Sierra Nevada.

De etappe van vandaag, naar 2380 meter hoogte, had weer alle heroïek van de wielersport in zich. David Moncoutié was de enige overgebleven klimmer van een vroege vluchtgroep. Hij won de etappe en stelde zijn bergtrui nu wel definitief veilig.

Robert Gesink sprintte met Ivan Basso en Alejandro Valverde om de derde plaats en acht kostbare bonificatieseconden. De Spanjaard Valverde won die sprint en heeft nu 27 seconden voorsprong op Gesink, 1.02 op Basso, 1.32 op Sànchez en 1.33 op Cadel Evans, die door een lekke band in de finale een vergeefse jacht op de leiders reed.

Hoogerland liet opnieuw zijn klimmerskwaliteiten zien, maar hield ook wat reserve over voor de dag van morgen. Dan krijgt het peloton naar Sierra de la Pandera nog maar eens twee bergen onderweg te verteren en een slotklim van hors categorie.

Johnny Hoogerland speelt in vrijwel alle klassementen nog een rol. Behalve zijn twaalfde plaats in het klassement, op korte afstand van Juan José Cobo, die elfde staat, neemt hij de achtste plaats in het combinatieklassement in. In de bergstand is Moncoutié de onbetwiste leider voor De la Fuente en Pieter Weening. Johnny staat zesde, net voor Robert Gesink.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Ronde van Spanje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s