Knechten van Oranje gezocht voor WK in Mendrisio

Frits Bakker

AMSTERDAM – Leo van Vliet heeft bij zijn aantreden als bondscoach van de profwielrenners een belofte gedaan. Hij wil Nederland eindelijk weer eens een wereldkampioen geven nadat Joop Zoetemelk op 38-jarige leeftijd (!) in 1985 de laatste succesvolle Oranjesoldaat was. De bondscoach gokt vanzelfsprekend op Robert Gesink, maar heeft ook Karsten Kroon of zelfs Johnny Hoogerland nog achter de hand.

De Zeeuw rijdt zo opvallend in de Vuelta, dat de bondscoach hem niet meer kan passeren voor de definitieve selectie in Mendrisio. Het parkoers moet Hoogerland ook liggen met 4500 hoogtemeters.

Bondscoach Leo van Vliet: op zoek naar Knechten van Oranje

Bondscoach Leo van Vliet: op zoek naar Knechten van Oranje

Leo van Vliet heeft een oproep gedaan aan de supporters van Oranje om op 27 september af te reizen. Hij zoekt een zesde man (een variatie op de twaalde man bij het Nederlands elftal) en wil op het parkoers in Mendrisio op de zwaarste klim een enclave waar de Knechten van Oranje de renners aanmoedigen op weg naar goud.

De KNWU heft een oproep geplaatst: ,,Aan het WK-parkoers komt er een speciale Oranje fanzone, dus een Oranjeplein op een absolute toplocatie. Daar gaan we vanaf woensdag 23 september elke dag met z’n allen een feestje vieren en alles geven om de Oranjerenners te ondersteunen. De dresscode is uiteraard oranje, want Mendrisio moet een beetje van de Nederlanders worden.”

De oproep van de bondscoach: Word jij Knecht voor Oranje? Kom dan naar Mendrisio!

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, WK wielrennen Mendrisio

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s