Johnny mag mee naar het WK, hè, hè

Frits Bakker

AMSTERDAM – Het heeft even geduurd voordat de kogel door de kerk was, maar eindelijk heeft Leo van Vliet zijn beslissing genomen. Johnny Hoogerland en Lars Boom zijn toegevoegd aan de drie namen die al bekend waren de WK-ploeg van Oranje. Voor Hoogerland is het een hele opluchting, omdat hij nog altijd niet zeker was. De Zeeuw heeft zich zodanig in de kijker gereden in de Vuelta, dat de bondscoach niet meer om hem heen kon.

Johnny Hoogerland heeft in de Vuelta zijn plaats in de WK-selectie afgedwongen.

Johnny Hoogerland heeft in de Vuelta zijn plaats in de WK-selectie afgedwongen.

Het WK voor de profs wordt volgende week zondag (27 september) in het Zwitserse Mendrisio gereden op een geaccidenteerd parkoers. De renners moeten negentien ronden rijden, waarin elke keer twee klimmen voorkomen. In totaal moeten 4700 hoogtemeters worden genomen. ,,Het is een parkoers voor mij”, zei Hoogerland vorige week al.

Behalve Boom en Hoogerland waren eerder al Robert Gesink, Koos Moerenhout en Karsten Kroon geselecteerd. Bondscoach Van Vliet moet nog één renner toevoegen aan de zeskoppige ploeg die het WK zal rijden.

Voor de Zeeuwen wordt het een unieke gelegenheid om eindelijk weer eens een Zeeuw aan het werk te zien op het WK. De verwachting is dat Johnny heel wat supporters zal mogen begroeten in zijn WK-debuut. Het Bierwinkeltje in Terneuzen, waarvan elk jaar een flinke ploeg aan supporters naar het WK reist, heeft nu een eigen idool. Hans de Waele, organisator van de trip: ,,We zitten in een hotel aan het Como-meer en gaan de Nederlanders flink aanmoedigen. Inmiddels weten we ook dat de KNWU een Oranjeplein gaat organiseren op de belangrijkste klim. Daar zullen we zeker bij zijn om de Nederlandse renners te steunen.”

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Actueel, Johnny Hoogerland, WK wielrennen Mendrisio

Een Reactie op “Johnny mag mee naar het WK, hè, hè

  1. Goed plan dat oranje plein! Dat het maar ramvol mag staan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s