Vuelta eindigt met een sprintzege van Greipel

MADRID – Voor de vierde keer in de Vuelta wist André Greipel een etappe op zijn naam te schrijven. De sprinter van Team Columbia zette in de laatste etappe een machtige pedaaltred in en wist met bijna twee volle lengtes iedereen achter zich te houden. In de eindklassering veranderde niets. Valverde hield zich in de laatste etappe van de ronde van Spanje moeiteloos staande en wist de eindzege te pakken in de 64-ste editie van de Vuelta. Robert Gesink (Rabobank) werd uiteindelijk zesde en Johnny Hoogerland twaalfde.

Andre Greipel wint ook de laatste rit in de Vuelta. foto Unipublic

Andre Greipel wint ook de laatste rit in de Vuelta. foto Unipublic

De 139 renners hadden in deze laatste rit bepaald geen haast op weg naar Madrid. Op hun dooie akkertje fietsten ze naar de Spaanse hoofdstad. Geen wonder, want behalve de etappezege stond er niets meer op het spel. Uitrijden was het devies. Dat werd gedaan. De rit tussen Rivas-Vaciamadrid en de hoofdstad Madrid, een tocht van 110 kilometer, leverde nagenoeg geen spektakel op. Tot ongeveer 25 kilometer voor de meet. Toen sprong een vijftal renners uit het peloton weg. Daaronder Jesus Rosendo Prado, Dominik Roels en David Garcia da Pena. Maar dit vijftal bleef niet uit de klauwen van het peloton, dat, hoe meer de renners de streep naderden, hoe harder begon te rijden.

In de slotkilometers werden snelheden van boven de 70 kilometer per uur gemeten. Het jagende peloton bracht de sprinters in stelling en daarvan profiteerde groene trui-drager André Greipel optimaal. Hij reed iedereen uit het wiel en zegevierde voor de vierde maal in de ronde van Spanje van 2009. Voor de renners van Vacansoleil was het jammer dat Borut Bozic net niet de kracht had om Greipel te volgen. Bozic werd in deze laatste etappe derde en moest ook Daniëlle Benatti voor laten gaan.

Wel is duidelijk geworden dat Vacansoleil een uitstekend visitekaartje heeft afgegeven in de eerste grote ronde die de ploeg mocht rijden. Daarbij heeft niet alleen sprinter Bozic de aandacht op zich gevestigd, maar vooral ook Johnny Hoogerland met zijn aanvallende rijstijl.

Voor Rabobank was het jammer dat, na zijn val in de Tour de France, Robert Gesink ook in deze ronde met een zware val te maken kreeg. De renner ging in de slotweek hard onderuit, juist op het moment dat hij de tweede plaats in het algemeen klassement in handen had. In de bergrit van afgelopen vrijdag ging het niet meer en viel Gesink terug naar de zesde plek in het algemeen klassement. Vandaag had Rabobank in de eindsprint Tom Leezer mee en hij werd in de slotetappe negende.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Ronde van Spanje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s