Johnny-fans nemen Oranjeplein in

Frits Bakker

MENDRISIO – Het Oranjeplein in Mendrisio is morgen de enclave waar de Nederlandse supporters elkaar ontmoeten, maar er zal ongetwijfeld ook een Zeeuws sfeertje hangen. De supporters van Johnny Hoogerland, uitgerust met vlaggen en gekleed in oranje shirts met de naam van Johnny achterop, hebben vandaag al warmgedraaid.

Morgen moet het de grote dag worden voor de Oranjefans. Robert Gesink en Karsten Kroon worden tot de favorieten gerekend, voor Johnny is mogelijk ook een hoofdrol weggelegd tot in de finale.

Het Oranjeplein, in het centrum van het Zwitserse stadje, bruiste vanmiddag al van de activiteiten. Zo stond de podiumwagen van Wielerland er opgesteld, speelde de brassband de Doorzakkers uit Boekelo populaire meezingers en werd Marianne Vos gehuldigd met haar zilveren medaille. De Nederlandse troef bij de dames liet zich van een uiterst sympathieke kant zien. Ze trok tijdens de huldiging spontaan haar wielershirt uit en toonde het shirt van de Knechten van Oranje dat ze had aangetrokken. ,,Ik ben vanaf nu ook Knecht van Oranje”, riep ze onder luide toejuichingen.

Zeeuwse supporters op het Oranjeplein in Mendrisio. foto Herman Dekker

Zeeuwse supporters op het Oranjeplein in Mendrisio. foto Herman Dekker

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, WK wielrennen Mendrisio

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s