Nick van der Lijke is nog niet in zijn winterslaap

Frits Bakker

MIDDELBURG – Beste Frits, mailde Kjeld van der Lijke, de vader van Nick. Via je Zeeland blog begreep ik dat je geen informatie over de laatste maanden van beide Nicken (van der Lijke en Nieuwdorp) kon vinden. Dat klopt, want ze hebben hun site via Zeelandnet communities en ze kampten de hele tijd met het probleem dat ze niet konden inloggen op hun eigen site.

Zeg maar, de problemen die DSB de laatste dagen voortdurend heeft gehad dus.

Nick van der Lijke bouwt nu een nieuwe site, die binnenkort in de lucht komt. Maar hij is in elk geval nog lang niet in zijn winterslaap, zoals wij op dit weblog een beetje suggereerden.

Zaterdag werd Nick nationaal kampioen voor clubteams, samen met zijn ploeggenoten Wilco Kelderman(ook naar Rabo), Elmar Reinders en Oscar Riesebeek. Ze wonnen ondanks de harde wind over de afstand van 41.5 km aan een gemiddelde van 46.1 km/uur. Tweede was de kampioen van vorig jaar, Restore uit Pijnacker en derde De Jonge Renner uit Oosterhout.
 
Kjeld schrijft ook: ,,Nick was niet zoals je vermoedde al met zijn winterslaap begonnen. Hij heeft de Westbrabantse Pijl gereden en trapte helaas zijn achterwiel scheef in de tijdrit. Hij moest van zijn fiets, waardoor hij een topnotering kon vergeten In de laatste etappe heeft hij echter nog geweldig gepresteerd met een derde plaats als eindklassering op 17 sec. van de winnaar. Daarna was er nog een 11de plaats op het Nederlands kampioenschap tijdrijden, nadat hij tot 13.30 uur had gewerkt op zijn stageplek. Helaas kreeg hij geen vrij die ochtend, zodat de snelle reis daarna nog wat in de benen zat.

Zijn volgende piek moest dan in de Giro della Lunigiana komen. De zwaarste etappekoers voor junioren met twee aankomsten bergop, zwaarder dan de Vredeskoers en altijd door toprenners bezet. Nick eindigde als zesde in het eindklassement op slechts twintig sec. van de nummer twee, de Russische topklimmer Gennadi Tatarinov en vier seconden achter de nummer vier, het neefje van Danilo di Luca.
Kjeld: ,,Anderhalve week later werd Nick in de etappekoers Kroz Istru in Kroatïe samen met zijn ploeggenoten uit de Nederlandse selectie tweede in de Nationcup 2009. Eindelijk heeft Nederland weer junioren die zich met de wereldtop kunnen meten zoals Barry Markus, Wilco Kelderman, Moreno Hofland, Jasper Bovenhuis en Nick.”
In de Nationale ranking 2009 werd Nick tweede achter Barry Markus en voor Moreno Hofland. Zie daarvoor het regelmatigheidsklassement 2009 op Wielerland.nl. En vorig weekeinde was er de kers op de taart met inmiddels zijn negende zege van het seizoen.

Kjeld besluit met: ,,Nick is te bescheiden om je daarover op te bellen, dus doe ik het maar even. Bescheidenheid siert de mens toch? Je bent in ieder geval weer op de hoogte. De komende maand neemt hij rust en dan liggen de schema’s klaar van Rabobank. Ik ben benieuwd.”

Wij zijn ook razend benieuwd.

En in elk geval zeer bedankt, Kjeld. Blijf bellen, blijf mailen, zodat wij met dit weblog op de hoogte kunnen blijven.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Jonge talenten, Junioren en nieuwelingen, Nick van der Lijke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s