Zeeuwse Tourplannen staan op laag pitje

Frits Bakker

MIDDELBURG – De Tour de France van 2010 wordt volgende week woensdag in het Palais des Congres in Parijs gepresenteerd. Zoals gebruikelijk is alleen het Grand Depart, de startplaats dus, al ver van tevoren uitgelekt. Over de rest van het parkoers doet de Tour zelf het zwijgen toe en wordt er druk gespeculeerd. Bekend is dat na de proloog op zaterdag 3 juli het peloton de andere dag (zondag 4 juli) van start gaat in Rotterdam voor een etappe die door Zeeland voert en langs Goes en Zuid Beveland de weg vervolgt naar Antwerpen. Waar de finish die dag is, wordt volgende week pas bekend.

Tourstart rotterdam

Het Zeeuwse Tourcomité heeft nog geen concrete plannen over hoe de dag van de Tour door Zeeland zal worden ingevuld. Het initiatief ligt bij de provincie, het Tourcomité heeft slechts een adviserende en organiserende rol. Pieter Stoter: ,,Het is ook nog niet zeker of we volgende week wel naar de presentatie gaan, omdat wij voor de Tour geen partij meer zijn. Ze hebben Rotterdam aangewezen als startplaats, wij zijn met Zeeland niet meer dan een aanhangsel van Rotterdam.”

Het Tourcomité is een klankbord voor de provincie, die het voortouw heeft genomen in het organiseren van activiteiten. Stoter: ,,Maar om eerlijk te zijn, zien we dat voortouw nog niet zo geweldig. Ik weet dat er contacten zijn met Neeltje Jans en Goes, maar het initiatief zal van die organisaties zelf uit moeten gaan. Wat ik wel al heb gehoord, is dat Delta ook niet veel belangstelling heeft getoond. We zijn toch maar een doorkomst hè…”

De Tourpresentatie wordt volgens traditie gehouden in het Palais des Congres, waar zo’n duizend genodigden (renners, sponsors, journalisten) zijn uitgenodigd. De presentatie begint om 11.00 uur, zo rond 12.00 uur zal het volledige parkoers van de Tour 2010 bekend zijn.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Tour de France, Tour in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s