Frank Vandenbroucke (34) in Senegal overleden

Frits Bakker

TERNEUZEN – Twee weken geleden kwamen we hem nog tegen in de perszaal in Mendrisio, waar hij werk verrichtte voor een Belgische krant. Hij zag er perfect uit, klaar voor wéér een terugkeer in het wielerpeloton. Vanavond kwam het bericht dat Frank Vandenbroucke is overleden. Hij werd dood aangetroffen in een hotelkamer in Senegal, waar hij vakantie vierde. Frank Vandenbroucke is slechts 34 jaar geworden.

Hij stond bekend om zijn bovenaardse talent, zijn flamboyante levensstijl en ging vaak tenonder aan het gebruik van stimulerende middelen. Zijn grootste en mooiste overwinning boekte hij in 1999 in Luik-Bastenaken-Luik, onder meer na een prachtig gevecht met Michael Boogerd in de finale van de klassieker. Het was tegelijk ook zijn beste jaar bij de profs, want daarna ontspoorde de in Moeskroen geboren renner.

frank van den broucke

Hij kwam onder meer in het nieuws na een schietincident, toen hij zijn Italiaanse vrouw, het fotomodel Sarah, met een buks had bedreigd. En er waren invallen in het huis van Frank Vandenbroucke, waarin drugs en dopingmiddelen werden gevonden. De dopinggeruchten zijn hem blijven achtervolgen tot de laatste dagen van zijn turbulente leven.

Dit jaar won hij onder meer nog een dernycriterium in Bornem en in Waregem. Hij reed in zijn laatste jaar voor Cinelli, maar weigerde op het laatst het truitje van de ploeg te dragen omdat hij naar eigen zeggen niet betaald kreeg.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Wielervideo's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s