Tour 2010 als eerbetoon aan de klassiekers

tourschremaFrits Bakker

PARIJS – De Tour de France van 2010 werd vanmiddag in Parijs onder meer gepresenteerd als een eerbetoon aan twee van de grootste klassiekers uit de wielerhistorie: Luik-Bastenaken-Luik, tijdens de passage door België in de tweede etappe en Parijs-Roubaix, op de 13,2 kilometer kasseien in de finale van de rit naar Arenberg.

Het peloton kreeg zelden eerder zo weinig tijdritkilometers voor de wielen sinds de invoering van deze discipline in 1947. De proloog in Rotterdam gaat over acht kilometer, de tijdrit op de voorlaatste dag tussen Bordeaux en Pauillac over 51 kilomter.

 

Voor de editie van 2010 zijn geen bonificaties voorzien. De tussensprints gelden slechts voor punten voor de groene trui. In de Vuelta kregen de eerste drie renners van een etappe wel bonificaties.

Voor de tussensprints, onder meer in Kruiningen tijdens de Zeeuwse etappe, krijgen de eerste drie renners zes, vier en twee punten.

De Tour de France keert op 25 juli in Parijs een totaal prijzenbedrag uit van 3,2 miljoen euro uit. De winnaar krijgt 450.000 euro.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Tour de France, Tour in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s