Broers Feillu hopen op Tour met Vacansoleil

Frits Bakker

PARIJS – De kans dat Vacansoleil volgend jaar de Tour de France rijdt is groot. Dat denken Brice en Romain Feillu, de twee Franse broers die na dit jaar overstappen naar de Nederlandse ploeg. Brice Feillu, de jongste van de twee, won dit jaar een etappe.

 

Brice Feillu won dit jaar een etappe in de Tour en hoopt volgend jaar met Vacansoleil op een wildcard.

Brice Feillu won dit jaar een etappe in de Tour en hoopt volgend jaar met Vacansoleil op een wildcard.

Hij wijst er in l’Equipe op dat Vacansoleil, vooral met Borut Bozic en Johnny Hoogerland, dit jaar mooie dingen heeft laten zien. De etappewinst van Bozic, het aanvallende rijden van Hoogerland, zowel in de Vuelta als op het WK, hebben indruk gemaakt in de internationale wielerwereld. Brice Feillu staat bekend als een jonge belofte met klimcapaciteiten. Hij hoopt in één van de bergetappes van de Tour van 2010 mee te gaan in een ontsnapping en zijn kans te wagen.

Vacansoleil heeft een wildcard nodig om in de Tour te starten, omdat de ploeg niet tot de ProTour behoort. Skill Shimano kreeg die wildcard dit jaar van de Tour, Vacansoleil mocht in de Vuelta starten.

Johnny Hoogerland, die morgen in de Ronde van Lombardije zijn seizoen afsluit, zei over de Tour: ,,Ik hoor altijd van renners dat het een ronde met veel stress is, die niet echt leuk is om te rijden. Maar als Vacansoleil mee mag doen, wil ik er natuurlijk bij zijn.”

Het aantrekken van de Franse broers Feillu is in dat opzicht een tactisch manoeuvre geweest. Het verhoogt de kansen op een wildcard van Vacansoleil aanmerkelijk.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Tour de France

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s