Ronde van Italië zaterdag in Milaan gepresenteerd

Frits Bakker

MIDDELBURG – Het parkoers van de Ronde van Italië zal na zaterdag geen geheimen meer kennen. In de East End studio’s, aan de Via Mecanate, wordt de Giro van 2010 ontrold, die van start gaat op zaterdag 8 mei met een proloog in Amsterdam, op zondag 9 mei van Amsterdam naar Utrecht rijdt en op maandag 10 mei van Amsterdam naar Middelburg. Daarna wordt de hele Girokaravaan overgevlogen naar Italië om de resterende 18 etappes in eigen land af te leggen.

De Middelburgse organisatie kijkt met spanning uit naar de dag van de presentatie. Een delegatie zal zaterdag afreizen naar Milaan en samen met de organisaties van Amsterdam en Utrecht de contacten met de Girodirectie nog wat verstevigen.

Girobaas Angelo Zomegnan heeft op 18 juli een bezoek gebracht aan Middelburg om te kijken naar een mogelijke finishplaats. Zijn voorkeur gaat uit naar een finish in het centrum van Middelburg. Dat lijkt ook te lukken. Vrijdag wordt die finishlocatie definitief bekendgemaakt. De gemeente is ook verantwoordelijk voor de route van Amsterdam naar Middelburg. Hoe die route loopt, is nog niet bekend. De gemeente is in gesprek met verschillende Zeeuwse gemeenten en gemeenten in Noord- en Zuid-Holland. Ook Cees Priem, die met Libéma de Giro naar Nederland wist te halen, speelt een rol in het bepalen van de route.

Een week voorafgaand aan de finish wil de gemeente Middelburg er samen met diverse organisaties een groot feest van maken met verschillende activiteiten op culinair gebied en op het gebied van sport, mode, kunst en cultuur.

De Ronde van Italië is met de Ronde van Frankrijk en de Ronde van Spanje de belangrijkste wielerkoers ter wereld. De Giro wordt in circa 135 landen op tv uitgezonden. Hij werd voor het eerst in 1909 verreden. Dit jaar bestaat de Giro honderd jaar.

Voor het wielerevenement is de gemeente op zoek naar een grote groep vrijwilligers. De taken van de vrijwilligers zijn divers, van parkeerwachter tot bouwploeg medewerker. Wilt u meehelpen, meldt u dan bij de gemeente Middelburg.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Ronde van Italie in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s