Middelburgse Giro-etappe eindigt op de Dam

Geplaatst door René Schrier

Op maandag 10 mei 2010 finishen de renners van de Giro d’Italia op de Dam
in Middelburg. Dat maakte Albert de Vries vanmiddag bekend tijdens een
persbijeenkomst. Zeeuws wielertalent Johnny Hoogerland reed vandaag als
eerste over de meet.
Eerder dit jaar liet Girodirecteur Angelo Zomegnan al weten een voorkeur te hebben voor een locatie in het centrum van de stad. De Dam biedt de beste mogelijkheden. Wethouder Albert de Vries: ,,De weg van de Dam is net lang genoeg voor een sprint. Daarnaast is er aan weerszijden van de Dam voldoende plaats voor onder andere tribunes, hospitality en een perstribune. Het andere gunstige aspect van de Dam is het achterliggende Damplein. Hier krijgen verschillende faciliteiten een plaats.”

De bewoners van de Dam, het Damplein en de omliggende straten, krijgen door de komst van wielrenners te maken met praktische problemen. Zo zullen de Dam en het Damplein op de dag zelf van 07.00 – 20.00 uur afgesloten zijn. Ook op 9 mei 2010 zal de omgeving van de finishlocatie voor een gedeelte niet bereikbaar zijn in verband met het opbouwen van verschillende faciliteiten. Bewoners worden hierover te zijner tijd uitgebreid geïnformeerd.

Vandaag is de website http://www.giromiddelburg.nl gelanceerd. Vanaf nu kunnen belangstellenden hier onder andere informatie vinden over de stand van zaken over de voorbereidingen, informatie voor vrijwilligers en het laatste Giro-nieuws.

De gemeente Middelburg is verantwoordelijk voor de etappe van Amsterdam naar Middelburg. Inmiddels hebben er gesprekken plaatsgevonden met diverse Zeeuwse gemeenten en gemeenten in Noord- en Zuid-Holland. Gemeente Middelburg heeft een voorkeursroute uitgestippeld, die zij volgende week met de organisatie van de Giro bespreekt. Donderdag 29 oktober komt een delegatie uit Italië naar Nederland om onder andere over de route te praten. Nadien verwacht de gemeente Middelburg meer over de route te kunnen vertellen.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s