Het wordt uitkijken naar een prachtig Zeeuws wielerjaar

Frits Bakker

TERNEUZEN – Ik val maar gelijk met de deur in huis: we zijn na de Ronde van Lombardije, waar Johnny Hoogerland zo’n fantastische prestatie leverde, een beetje ingevallen. Het is een kleine pauze naar de winterstop, met af en toe wat aardig nieuws op twitter. Zoals vanmorgen: Frank Schleck gaat volgend jaar voor het podium in de Tour de France, Michael Boogerd begint zijn eigen opleidingsploeg, de fietsen van Lance Armstrong brengen op een veiling acht ton op en Philippe Gilbert rijdt volgend jaar geen Tour. En Cadel Evans stapt over naar de BMC ploeg waar ook Karsten Kroon voor gaat rijden.

gilbert wint lombardije

Philippe Gilbert, de man van het najaar, rijdt volgend jaar geen Tour.

Ik las nog een klein, onbelangrijk nieuwtje op twitter. Joannathan Duinkerke, onze eigen Zeeuwse ID renner, schrijft dat hij blij is dat het winter is, omdat hij dan lekker kan eten wat hij wil, lekker voor de buis kan hangen en van donderdag tot zaterdag op stap kan gaan. Dat gevoel hebben wij nog ook een beetje, maar het moet niet te lang duren.

Johnny Hoogerland is vertrokken naar Curacao, waar hij zaterdag meerijdt in een koersje dat door Leo van Vliet is georganiseerd. Het is meer bedoeld als veredelde vakantie, met de vrouwen erbij, napraten over het wielerjaar, criterium rijden en terug naar huis voor de winterstop, die voor Johnny overigens niet zo lang duurt. Hij heeft me vorige week een foto van de bungalow laten zien die hij in Calpe heeft gehuurd en van waaruit hij elke dag trainingstochten gaat maken.

Ik mis het eigenlijk nu al: de ontwikkelingen volgen van Nick van der Lijke, die zo’n prachtig jaar achter de rug heeft en de overstap maakt naar de opleidingsploeg van Rabobank. Benieuwd wat het daar wordt in zijn eerste seizoen. Nick Nieuwdorp heeft ook een sterk debuut gemaakt in een nieuwe omgeving. Hij is er uiterst bescheiden onder gebleven, maar heeft het in zich om snel verder uit te groeien.

Wat ik maar wil zeggen is, dat we het nieuws over de Tour de France, met de presentatie in Parijs, en de Ronde van Italië, vorige week in Milaan, natuurlijk wel op de voet hebben gevolgd. Het lijkt erop dat we met het Zeeuwse wielrennen een prachtig jaar tegemoet gaan, zowel op sportief gebied als organisatorisch. Laten we daar maar alvast naar uitkijken.

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Actueel, Johnny Hoogerland, Nick Nieuwdorp, Nick van der Lijke, Ronde van Italie, Ronde van Italie in Zeeland, Tour in Zeeland

Een Reactie op “Het wordt uitkijken naar een prachtig Zeeuws wielerjaar

  1. Tom

    Ach, de komende maanden genieten we lekker van het veldrijden. Jammer dat de Nederlandse televisie amper nog iets van deze mediagenieke sport uitzendt, omdat alles moet wijken voor het schaatsen. Schaatsen is toch veel minder dynamisch dan die heerlijke cyclocross? Gelukkig hebben we Sporza.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s