Beppu naar team Armstrong

door René Schrier

Een nieuwtje met dank aan wielerupdate.nl. De Japanner Fumiyuk Beppu stapt verrassend over van de Nederlandse Skil-Shimano ploeg naar de nieuwe ploeg van Lance Armstrong Team RadioShack.

Eigenlijk vind ik dat raar. Daar moeten commerciële belangen dus een rol spelen. Want neem nu eens iemand als Johnny Hoogerland, die deed het zeker niet slechter dan Beppu. Waarom nemen zo iemand dan niet? Aangenomen dat Hoogerland dat zou willen. Er fietsen wel meer Japanners bij RadioShack. Dat zal het wel zijn.

Beppu bij de start van de Tour-etappe vanuit Marseille dit jaar. foto René Schrier

De technische leiding van de ploeg is in handen van Johan Bruyneel. Dirk Demol, Alain Gallopin, Viatcheslav Ekimov en Jos Azevedo zijn er ploegleider. Bruyneel is tevreden over de samenstelling van zijn ploeg. “Dit is een uitgebalanceerd team,” aldus de Belg. “We beschikken over enkele ervaren renners, waarvan ik met sommigen al jaren samen heb gewerkt. Maar we hebben ook talenten die zich in een perfecte omgeving kunnen ontwikkelen. Ik ben blij dat onze sponsor wil investeren in de toekomst van de wielersport. De Tour wordt onze belangrijkste wedstrijd dit jaar maar ik ben er van overtuigd dat we met deze renners ook in de klassiekers goed voor de dag kunnen komen.”

Selectie RadioShack 2010
Lance Armstrong, Fumiyuki Beppu, Sam Bewley, Jani Brajkovic, Matthew Busche, Ben Hermans, Chris Horner, Daryl Impey , Markel Irizar, Andreas Klden, Levi Leipheimer, Geoffroy Lequatre, Fuyu Li, Tiago Machado, Jason McCartney, Dmitriy Muravyev, Srgio Paulinho, Yaroslav Popovych, Gregory Rast, Sbastien Rosseler, Ivan Rovny, Jos Luis Rubiera, Bjorn Selander, Gert Steegmans, Tomas Vaitkus enHaimar Zubeldia

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s