Drukte achter de schermen

door René Schrier

Het Zeeuwse wielerjaar 2010 komt er met rasse schreden aan. Dat betekent veel drukte achter de schermen, want er is volgend jaar veel te doen. Een Italiaanse week in Middelburg, met de aankomst van de Giro etappe en een toertocht, de Delta toertocht Zeeland als opvolger van de zeer succesvolle Ride for the Roses vanuit Goes op 12 juni met tegelijkertijd de Delta tour Zeeland als meerdaagse wedstrijd voor profs en dan nog eens op zondag 4 juli de passage van de Tour de France door Zeeland.

Een beeld van de Zeeuwse tocht toertocht ten bate het KWF.

Delta had wel graag gezien dat de toertocht gekoppeld aan de Giro – de etappe naar Middelburg – en de Delta toertocht Zeeland in elkaar worden geschoven. Het bestuur van de Delta toertocht Zeeland – onder leiding van Cees Bal – voelt daar niet zo veel voor. En het voert daar begrijpelijke argumenten voor aan. Want die toertocht gaat ook na 2010 verder als toertocht ten bate van een goed doel, als alle drukte rond het wielerjaar 2010 geluwd is. En dat zou verwarring op kunnen leveren. Daar komt bij dat alle baten die voortkomen uit de Delta toertocht Zeeeland naar het KWF gaan om kanker te bestrijden. En hoe gaat dat als de twee tochten in elkaar worden geschoven? Verder ziet het bestuur het als geen bezwaar dat eerst de Giro toertocht gereden wordt en ruim een maand later de Delta toertocht Zeeland. Kortom volop activiteiten volgend jaar in Zeeland voor de liefhebbers van profwielrennen en de toerfietsers.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Delta Toertocht, Delta Tour Zeeland, Fietsen voor goed doel, Giro, Ronde van Italie, Ronde van Italie in Zeeland, Toeren en trimmen, Tour de France, Tour in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s