Veel oud-wielergeweld in Rotterdam

door René Schrier

Er waren gisteren in Rotterdam opvallend veel oud-wielrenners opgetrommeld voor een eerste officiële plechtigheid in het kader van het Grand Depart van de Tour de France uit Rotterdam. ,,Wanneer reed jij je eerste tour?” wilde Jo de Roo van Henk Faanhof weten. ” ,,In 1951″, was het antwoord. En of Jo de Roo en Joop Zoetemelk nog samen hadden gereden, was een vraag van een ander. Neen, dat hadden ze niet, al zaten ze in afwachting van wat komen ging wel gebroederlijk naast elkaar.

Het was toch een mooi onderonsje in dat zaaltje waarin pers en genodigden van te voren werden opgevangen. De eersten die arriveerden waren Rinus Verboom  uit Goes die als promotor van de tour voor de gemeente Rotterdam werkt, Jo de Roo uit Kapelle, Henk Faanhof en Hennie Marinus uit Amsterdam, Peter Winnen en Joop Zoetemelk. Later in de grote zaal waar de presentaties waren zag ik ook Cees Bal uit Goes, Gabi Minneboo uit Yerseke, Leontien van Moorsel (die een beetje bang is in een volle lift kon ik vaststellen) , Jeroen Blijlevens en bijvoorbeeld Jan Jansen. Veel oud-wielergeweld. De jonge heldden liggen aan het strand te genieten van een vakantie voor ze in Afrika of Australië er weer tegenaan moeten.

De bijeenkomst was georganiseerd om een soort officieuze start aan de Tour de France in Rotterdam te geven. Om de Maasstad alvast een beetje in Tourkoorts te brengen. Tourdirecteur Christian Prudhomme mocht een soort tegel met het logo van de tour op een fietspad aan de voet van de Erasmusbrug vastlijmen met een brander. Ik heb er gauw een fotootje van gemaakt, maar door de hevige regen op dat moment is het niet veel geworden.

Het werd me wel duidelijk dat er in de aanloop naar het Grand Depart van alles te doen is in Rotterdam. Een overzicht daarvan geef ik volgende week op een van de sportpagina’s van de PZC. Het is ook te vinden op de site van de Rotterdamse tourorganisatie.

Zie ook deze video over de Zeeuwse tour-etappe.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Tour de France, Tour in Zeeland, Wielervideo's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s