Dagboekje van Nick Nieuwdorp op trainingskamp in Calpe

Frits Bakker

CALPE – Vanaf vorige week vrijdag verblijft Nick Nieuwdorp, onder meer samen met een andere Zeeuwse belofte, Nick van der Lijke, in Calpe om er het nieuwe seizoen voor te bereiden. Dagelijks maken de twee jonge renners veel kilometers, vooral ook bergop, in de buurt van Altea, Calpe, Benidorm, Moraira en Benissa. Soms komen ze in de middle of nowhere ook ineens Johnny Hoogerland tegen, die er ook zijn trainingskamp heeft opgeslagen.

Nick Nieuwdorp houdt een uiterst vermakelijk dagboekje bij van de stage.

DAG 1

Vrijdag, na lang in de auto zitten kwamen we eindelijk aan op het vliegveld. Door de vele sneeuw waren we er best laat. Eenmaal in het vliegtuig ging het lekker snel, om 12 uur zaten we in de auto naar het apartement. Het weer was er goed, niet zo koud 16 graden en het was droog en het belangrijkste geen sneeuw! Daarna hebben we alles uitgepakt en zijn we gaan trainen.

Na zo’n 4 km kwamen we Johnny al tegen en reden we 10 km met hem mee daarna kozen we onze eigen weg en maakte we een mooie ronde van zo’n 2 uur. Op het laatst werden we tot onze grote verbazing aangehouden we waren zo genaamd door rood gereden en moesten ter plekke een boete betalen. Toen belde we Cees, de man waar we het appartement van gebruiken, Cees zorgde er voor dat we er goed vanaf kwamen. We mochten verder en reden nog even volle bak naar het appartement. Een lekkere training van 2 uur en 15 minuten, jammer van de boete!

DAG 2

Zaterdag. Vandaag een leuke route gedaan langs de kustweg met een paar klimmetjes van zo’n 3 a 4 km. Eerst reden we richting Benidorm. Het was goed weer, zon maar toch best koud. Gelukkig waren we goed aangekleed en konden we er tegen aan gaan. Eerst reden we over Altea waar een steil klimmtje lag die deden we ok de terug weg ook nog. Daarna reden we vanaf Benidorm terug naar Cape, toen we thuis waren hadden we 3 uur en 15 minuten een goede training. Vanavond hebben we weer lekker gegeten bij Chickendis.

DAG 3

Zondag. Vandaag stond er een lange training op het programma, we hadden afgesproken met Martijn Verschoor die wist de weg hier goed. We reden eerst Richting Benissa, een leuke klim. Toen werden we ingehaald door 3 renners van Rabo (Martens,Tankink en Ten dam) ook was Goessingen en Kroon erbij. We reden toen richting Bernia waar een mooie klim lag, daarna reden we weer een lang stuk over een vlakke kustweg, naar de echte bergen toe. Toen brak Nick Van Der Lijke zijn ketting en moest worden opgehaald. Ik en Martijn reden met z’n tweeën samen verder naar de bergen. Toen kwamen we Katusha tegen en reden we de bergzone mee. Dat ging goed, ik kon lekker met die mannen mee bergop rijden. We deden 2 klimmen van 7 en 9 km, de langste klimmen in de buurt. Daarna reden we via Benidorm terug en had ik een mooie training van 5 uur en 20 minuten gedaan.

DAG 4

Maandag. Bewolkt begon de dag dus besloten we wat later te gaan trainen. Vandaag waren ook Jasper,Rutger en Wilco erbij om te trainen. We reden weer richting Benissa en daar deden we de klim weer. Daarna reden we een beetje het binnenland in met een paar kleine heuveltjes. Het ging vandaag weer lekker tot bij de klim bij Bernia. Ik kreeg wat last van mijn kniebanden die ik 2 weken terug had verrekt. Ik deed de andere klim wat rustiger aan. Daarna reden we weer richting huis en er stond ineens veel wind. Terug bij Calpe aangekomen hadden we een mooie training van 3 uur en 20 minuten achter de rug. ’s Avonds zijn we bij de Chineens aan de boulevaard gaan eten.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Nick Nieuwdorp, Nick van der Lijke, Zeeuwse beloften

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s