Davide Rebellin niet langer pronkstuk van Driedaagse Axel

Frits Bakker

AXEL Het Olympisch zilver van Peking heeft hij al moeten inleveren, er hangt hem nog een zware boete en een schorsing van twee jaar boven het hoofd. De onberispelijke klasse van Davide Rebellin wordt al enige tijd in twijfel getrokken, sinds hij positief heeft getest tijdens de Olympische Spelen. Daardoor is ook de Driedaagse van Axel, waar hij in zijn jeugdjaren eindwinnaar was, één van zijn pronkstukken verloren.

Ik zocht ooit, samen met voormalig Juniorenvoorzitter Ap den Doelder, de woonplaats van Davide op. Dat was tijdens de Ronde van Italië die later zo bekend werd omdat Marco Pantani er een dag voor de slotetappe uit koers werd gehaald. De Giro kwam dat jaarook voorbij aan de woning van zijn ouders. Daar troffen we de vader van de toenmalige wielerheld, die zich de Axelse driedaagse nog goed kon herinneren.

Rebellin heeft een prachtige carrière achter de rug, die nu helaas in somberheid dreigt te eindigen. Toch geeft de Italiaan zijn gevecht tegen de dopingautoriteiten niet op. Volgende week hervat hij de training. Dat heeft de (ex-)renner zelf bekendgemaakt op zijn Facebook-pagina. ,,Omdat niemand naar mijn programma vraagt, zet ik dat zelf wel online. Vanaf maandag hervat ik de training. De dagen nadien geef ik meer informatie over mijn voorbereiding op het nieuwe seizoen. Iedereen heeft me nu aan de schandpaal genageld, maar ik zal terugkeren in competitie om te tonen wat voor iemand Davide Rebellin is.”

De 38-jarige renner werd net na de Olympische Spelen van Peking, waar hij tweede werd achter Samuel Sanchez, betrapt op het gebruik van cera, of epo van de derde generatie. Daarom besliste de Internationale Wielerunie (UCI) dat hij zijn zilveren plak en bijhorend prijzengeld (75.000 euro) moest inleveren. Het Italiaans Olympisch Comité (CONI) eist daarnaast nog een bijkomende schadevergoeding. Rebellin riskeert een schorsing van twee jaar.

Advertenties

4 reacties

Opgeslagen onder Actueel

4 Reacties op “Davide Rebellin niet langer pronkstuk van Driedaagse Axel

 1. ap den doelder

  Davide Rebellin nog steeds pronkstuk van Junioren Driedaagse.

  Jammer Frits maar wel alles vermelden voordat je deze conclusie trekt en neerschrijft. De grootste sportkrant van Italie, Gazzetto dello Sport van 23 december 2009 meldt dat 7 monsters van Davide zijn gecontroleerd.
  Maar er zijn maar 3 ( ! ) controles gedaan !
  Waar komen die andere 4 vandaan ?
  wie het weet mag het zeggen.
  In een bijna 20 jarige carriere van h o n d e r d e n
  wedstrijden en evenzo h o n d e r d e n controles met tientallen overwinningen een Pronkstuk !

  • fbakker

   Het zal ongetwijfeld je liefde voor de wielersport en de Juniorendriedaagse zijn, Ap, die je tot deze reactie heeft verleid. Maar net als bij Johan Museeuw vind ik van Davide Rebellin dat er op het eind van een mooie carrière een pronkstuk van zijn voetstuk is gevallen. Dan geloof je namelijk niet meer dat al die honderden wedstrijden daarvoor eerlijk zijn gereden. Zoals ook niemand van Thomas Dekker gelooft dat hij maar één keer in zijn leven epo heeft genomen. Kortom: Davide Rebellin was in Axel nog een diamant voor de wielersport, maar is geëindigd als een dopingzondaar met een schorsing van twee jaar. Als hij toch nog vrij wordt gesproken, ben ik de eerste die jou gelijk geeft.
   Frits

 2. Danny

  Frits,
  Ik vind Davide persoonlijk nog steeds een pronkstuk en vind het jammer dat er alweer conclusies getrokken worden door de media voordat het gehele onderzoek is afgerond. Als wielrenner ben je tegenwoordig toch al gelijk dopingzondaar als je een goede prestatie neerzet.
  Thomas Dekker heeft trouwens toegegeven gebruikt te hebben, Davide daarentegen wil zijn onschuld bewijzen maar hoe kan je dit doen als er op 7 monsters je naam staat terwijl er maar 3 controles zijn geweest. Die controles en de omgang met de monsters is ook iets waar wel eens over geschreven mag worden. Het schijnt dat dit er niet al te professioneel aan toe gaat….

 3. ap den doelder

  Helemaal mee eens Danny.
  Zelfs gerenommeerde journalisten zouden beter even wachten met deze voorbarige conclusies.
  Er is toch verschil tussen 7 monsters en 3 controles ?
  Voor mij blijft Davide Rebellin een geweldig
  renner.

  ap.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s