Hans Dekkers vanmiddag op podium met Sven Nys

Frits Bakker

ANDERLECHT – Met zijn nieuwe shirt van Landbouwkrediet staat Hans Dekkers vanmiddag in de hoofdvestiging van de sponsor op het podium samen met Sven Nys, Steven Caethoven en Belgische talenten die de profploeg aan successen moeten helpen. Voor Dekkers is het een nieuwe kans na een mislukt jaar bij Garmin Slipstream. De Zeeuw uit IJzendijke kreeg daar veel te weinig kansen en moest vaak ook nog in dienst rijden van de toppers uit die ploeg. De overgang naar het bescheidener Landbouwkrediet is een ligische stap in zijn carrière. Hij zal er ongetwijfeld de kans krijgen om de progressie die een paar jaar stil heeft gestaan weer op te pakken.

Hans Dekkers in zijn nieuwe shirt van Landbouwkrediet.

Vandaag (woensdag) geeft hij in de PZC zijn visie op het nieuwe seizoen. De nieuwe ploeg, die vanmiddag wordt gepresenteerd, is wel al bekend. Bekendste renner is vanzelfsprekend de ex-Rabotopper Sven Nys, die vele titels in het veldrijden achter zijn naam heeft staan en vorige week ook zijn Belgische titel weer prolongeerde.

De renners die voor de Belgische ploeg gaan rijden zijn:

Frederic Amorison, Koen Barbé, Dirk Bellemakers, Jonathan Bertrand, David Boucher, Steven Caethoven, Davy Commeyne, Hans Dekkers, Bert de Waele, Mathieu Drouilly, Benjamin Gourgue, Kevin Neyrynck, Sven Nys, Kevin Peeters, Baptiste Planckaert, Sebastien Delfosse, Martial Ricci Poggi, Bert Scheirlinckx, Tom van den Haute, Geert Verheyen en Bart Dockx.

De sportdirecteur van de ploeg is Claude Vancoillie, manager is Gerard Bulens, de ploegleiders zijn Marco Saligari en Jozef de Bilde.
Hans Dekkers kan een mooi programma rijden met koersen die hem goed liggen. Spijt had hij overigens niet van zijn jaar bij Garmin. Toen hij zijn vertrek bekendmaakte, zei hij: ,,Het was een droom om dit seizoen bij zo'[n ploeg aan de slag te gaan, maar ik kwam niet echt uit de verf in hun huidige programma. Met de komst van Robert Hunter was het ook duidelijk dat ik volgend seizoen niet heel veel meer kansen zou gaan krijgen. Het programma van Landbouwkrediet-Colnago is op mijn lijf geschreven.”
Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Hans Dekkers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s