Wie kent renners op oude foto van Frisol-ploeg?

Frits Bakker

TERNEUZEN – Het interview met Jan Krekels, oud-winnaar van Olympisch goud, is aardig om te lezen voor wielersupporters van toen en nu. De Limburger kijkt terug op zijn overwinning op de ploegenachtervolging, die hij in 1968 behaalde met René Pijnen, Joop Zoetemelk en Fedor den Hertog. Het is te zien op het prachtige wielerweblog AADefietser dat sinds vorig jaar mei online is.

Deze maand zijn er ook foto’s van de succesvolle Frisolploeg gepubliceerd, onder meer met Fedor den Hertog, Cees Priem en de latere Belgische bondscoach José de Cauwer. Zelfs de kenners van de side moeten bekennen dat ze niet alle renners op de foto kennen en doen dan ook een oproep: wie kent de ontbrekende namen?

De Frisolploeg, die werd gesponsord door oliehandelaar Nico de Vries, met ploegleider Piet Liebregts, reed in de jaren zeventig in het profpeloton en behaalde grote successen. Zo werd Cees Priem nationaal kampioen in 1974, kwam in het jaar daarna de wereldtitel van Hennie Kuiper, won Priem dat jaar Dwars door Vlaanderen en Fedor den Hertog in 1977 het nationaal kampioenschap.

Jan Raas gaf de ploeg nog veel meer internationale bekendheid door Milaan=San Remo, de Amstel Gold Race en een rit in de Tour de France te winnen in 1977. Cees Priem won dat jaar een etappe in de Vuelta. Overigens reed ook Luis Ocana nog voor de Frisolploeg.

De namen die wel bekend zijn van de Frisol=Gazelle ploeg van 1975 zijn Hennie Kuiper, die in 1975 de wereldtitel won in Yvoir en ook de nationale titel in Hoogerheide. Verder Theo Smit, winnaar van twee etappe’s in de Tour de France dat jaar en Cees Priem, die er één won. De andere namen die bekend zijn: José de Cauwer, Henk Poppe, Gerard Kamper, Fedor den Hertog, Nidi den Hertog, Don Allan, Piet van Katwijk, Wilfried Reybroeck, Henk Prinsen, Albert Hulzebosch, Cees van Dongen en Harm Ottenbros.

Drie renners op de foto zijn niet herkend.

 

Drie bekende Frisolrenners uit die jaren. Fedor den Hertog, Hennie Kuiper en Cees Priem.

Op de tweede foto staan drie toppers uit die tijd: Hennie Kuiper, Cees Priem en Fedor den Hertog.

Foto’s van weblog AADefietser

Advertenties

5 reacties

Opgeslagen onder Actueel, Weblogs

5 Reacties op “Wie kent renners op oude foto van Frisol-ploeg?

 1. Misschien heb je hier iets aan, hier staan alle namen van de renners van de Frisol ploeg uit 1975. http://www.memoire-du-cyclisme.net/pelotons/equipes.php?q=8143

  • Arie Imanse

   Volgens mij gaat het om de navolgende renners.
   Achterste rij v.l.n.r. Ronny de Bisschop (B), Henk Poppe, Etienne van Braeckel (B), Gerard Kamper, Fedor den Hertog, Hennie Kuiper, Nidi den Hertog, Don Allan (Aus), Piet van Katwijk, Wilfired Reybroeck (B) en Cees Priem.
   Voorste rij v.l.nr. Jose de Cauwer (B), Theo Smit, Henk Prinsen, Albert Hulzebosch, Cees van Dongen, Willy Vanneste (B) en Harm Ottenbros.

   • fbakker

    Heel veel dank, Arie. Ik zal de namen doorgeven aan mijn collega Bennie Ceulen, die voor de site schrijft. Wellicht kunnen zijn er iets mee doen. Nogmaals dank.

 2. arie

  Volgens mij gaat het om de volgende renners:
  Achterste rij v.l..n.r. Ronny de Bisschop (B), Henk Poppe, Etienne van Braeckel (B), Gerard Kamper, Fedor den Hertog, Hennie Kuiper, Nidi den Hertog, Don Allan (Aus), Piet van Katwijk, Wilfried Reybroeck (B) en Cees Priem.
  Voorste rij v.l.n.r. Jose de Cauwer (B), Theo Smit, Henk Prinsen, Albert Hulzebosch, Cees van Dongen, Willy Vanneste (B) en Harm Ottenbros.

 3. Jos van Nierop

  zie ook : http://www.dewielersite.net/db2/wielersite/ploegfiche.php?id=5056
  volgens staan op de ploegfoto ook Willy Vanneste en Ronny de Bisschop.
  Vraagje: ik, verzamelaar van wielerkaarten, zoek o.a. nog de kleurenkaart van Cees Priem uit 1975 (Frisol – in NK-trui)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s