Vacansoleil in eerste koers gelijk al goed in beeld

Frits Bakker

MARSEILLE – De voortekens van het nieuwe wielerjaar konden voor Vacansoleil niet beter zijn. Johnny Hoogerland haalde zondag een mooie tweede plaats in de Grote Prijs Marseillaise achter de Fransman Jonathan Hivert. De eerste plaats in het ploegenklassement was voor Vacansoleil, omdat de broers Brice (6e) en Romain Feillu (10e) de prestatie van de ploeg kleur gaven. Lieuwe Westra was ook nog eens heel de koers in de aanval geweest.

De eerste Europese koers werd gereden in koud weer, met een gure wind, maar gelukkig bleef het droog. Lieuwe Westra behoorde al na tien kilometer tot de aanvallers van het eerste uur. Op het laatste van de koers bleef hij over met de Fin Jussi Veikkanen, die hij later ook nog afschudde. De solo van de Friese hardrijder werd evenwel in de finale verijdeld.

Zes renners scheidden zich in de sprint lichtjes af. Jonathan Hivert, die vorig jaar nog voor Skil reed, haalde het met klein verschil voor Johnny Hoogerland, die woensdag met acht man van de ploeg aan de Ster van Bessèges begint. Hans Dekkers, die nu voor Landbouwkrediet rijdt, haalde in de GP Marseillaise de finish niet. De Zeeuws-Vlaming rijdt ook de Ster van Bessèges.

.

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Actueel, Hans Dekkers, Johnny Hoogerland

Een Reactie op “Vacansoleil in eerste koers gelijk al goed in beeld

  1. enrico

    prachtig wat Johnny nu al doet; toch zou ik hem de raad geven niet tè vroeg te willen scoren; hij heeft het “in zich” om bij het echt grote werk een hoofd- of een zijvogel te schieten; m.a.w. met de slogan “het hoofd en de benen” niet te licht omspringen; allicht weten zijn ploegleiders dit ook, dus alle vertrouwen in een knal-seizoen !
    enrico, dal belgio

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s