Voor handtekeningjagers en wielerfans: Tourhotels in Rotterdam zijn bekend

ROTTERDAM – Het Hilton Rotterdam wordt het epicentrum van de Tourstart. Tourdirecteur Christian Prudhomme en zijn gevolg verblijven gedurende Le Grand Départ in dit hotel aan het Weena en kijken ’s avonds uit over de grote fontein die dan geel water zal spuiten. Ook de hotels waar de ploegen worden ondergebracht zijn inmiddels bekend.

Handtekeningenjagers en geïnteresseerde kijkers kunnen zich verzamelen bij het Domina Hotel in Rotterdam, waar vier ploegen logeren. Hetzelfde aantal zal worden ondergebracht in het Van der Valk Hotel in Ridderkerk. De hotels Novotel Schiedam, Novotel Brainpark Rotterdam, NH Capelle in Capelle aan den IJssel en Hotel Carlton Oasis  in Spijkenisse herbergen elk drie equipes. Twee formaties slapen in Hotel ’t Wapen van Marion in Oostvoorne. De Tourorganisatie heeft verder kamers gereserveerd in Campanile Delft, Grand Hotel Central Rotterdam, Hotel de Beer Europoort Rotterdam, Ibis Vlaardingen en Moevenpick Hotel Voorburg.

Tourliefhebbers die begin juli ook in Rotterdam en omgeving willen overnachten moeten zich haasten. Omdat ook veel buitenlandse wielerfans opties hebben genomen op een groot aantal hotelkamers zijn de accommodaties in de regio rond Le Grand Départ al aardig vol.

Joop Zoetemelk gaat samen met Leontien Zijlaard-Van Moorsel een oud liedje van Gerrit den Braber nieuw leven in zingen. Speciaal voor de Tourstart in Rotterdam wordt de in 1960 voor Wout Wagtmans en Wim van Est geschreven single ‘Tour de France’ opnieuw opgenomen. De B-kant van de toenmalige plaat, ‘De Gele Trui’, wordt nu ingezongen door Michael Boogerd en een nog te benaderen wielrenster. Initiatiefnemers zijn Peter Tetteroo, schrijver van de Fietsscheurkalender 2010, en Kees Verhaar, de oprichter van het Rotterdamse kinderkoor Prettig Weekend, dat de refreinen zal zingen.

 Het is de bedoeling dat er ongeveer acht Nederlandstalige liedjes op de cd komen. Boudewijn de Groot heeft toestemming gegeven om ‘Hoe sterk is de eenzame fietser’, dat hij ooit ook samen met het kinderkoor heeft opgenomen, opnieuw uit te brengen. Daarnaast worden er nog enkele nieuwe liedjes geschreven. Daarbij zal ook het commentaar van Mart Smeets tijdens de finale van het door Joop Zoetemelk gewonnen wereldkampioenschap in 1985 of een Tourcommentaar te horen zijn.

Er komt een grote Tour de France tentoonstelling in de Kunsthal Rotterdam. Een maand voor Le Grand Départ  begint de Kunsthal alvast met de wielerliefhebbers op te warmen voor het grootste wielerspektakel ter wereld. Aan de hand van verhalen van ondermeer oud-renners, journalisten en liefhebbers en met foto’s en filmfragmenten waant de bezoeker zich midden in het Tourcircus.

De start van de eerste etappe van dichtbij beleven? Als een echte VIP de sfeer proeven van alles wat de Tour de France heeft te bieden? Ook voor uw vrienden, bekenden en zakenpartners is dat nu mogelijk! Wie zich op www.tourdefrancerotterdam.nl aanmeldt voor de nieuwsbrief van Le Grand Départ maakt kans op een van de twee New Energy VIP-tickets, waarmee je een compleet verzorgde zondagochtend kunt winnen in een unieke ambiance.

Er komt een zestig minuten durende documentaire over de Tourstart in Rotterdam. Het programma, dat twee weken na de proloog wordt uitgezonden op RTV Rijnmond en een week later wellicht op een van de publieke omroepen, heeft als werktitel: Toen zij uit Rotterdam vertrokken. De regie zal in handen zijn van een van Nederlands beste documentairemakers Michiel van Erp.

Wilfried de Jong, humorist, columnist, theatermaker, tv-presentator en schrijver, kijkt uit naar de komst van de Tour: ,,Ik kan de Tour straks vanaf mijn dakterras zien langskomen. Maar ik ga zeker langs de kant staan. Dat doe ik tijdens de marathon ook altijd. Als de renners langs vliegen voel je even de wind langs je gezicht gaan. Een machtig gevoel! De snelheid, het geluid van de bandjes, de schrik bij een valpartij. Daar moet je dicht opzitten.’’

(Bron: Nieuwsbrief Tour Rotterdam)

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Tour de France

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s