Borut Bozic schittert gelijk al met zege in Bessèges

Frits Bakker

LE GRAU DU ROI – De vorm van Borut Bozic is nog niet optimaal, zei Johnny Hoogerland dinsdag aan de vooravond van de Ster van Bessèges. De Sloveense kampioen had twee verhuizingen achter de rug in de winterstop, was daarna weer volop in training gegaan, maar de scherpte was er nog niet. Vacansoleil rekende dan ook nog niet echt op zijn snelle sprinter. Maar in de eerste etappe van de Ster van Bessèges, met finish in Le Grau du Roi, was de sprint van de Sloveen gelijk al onverbeterlijk. Op de streep versloeg hij de Belg Nico Eeckhout, die onverslijtbaar is en er weer maar een seizoen aan vast heeft geplakt.

Borut Bozic wint de sprint in Bessèges voor Nico Eeckhout. foto Cyclingnews

Johnny Hoogerland toonde zich af en toe actief onderweg, reed nog even mee in een ontsnapping en speelde een rol in de trein die in de finale voor Bozic op gang werd gebracht. ,,Mijn benen voelden supergoed”, vertelde hij na de etappe. De snelle jongens van Vacansoleil, zoals Alberto Ongarato en Marco Marcato, lanceerden hun kopman in een tactisch spel, Hoogerland had daarvoor al een hoog tempo gereden. ,,Het was bijna perfect zoals ze dat deden”, verklaarde Bozic na de koers. ,,Ik dacht zelf dat het nog te vroeg voor me was om nu al te winnen, maar mijn ploegmaats hebben me moreel opgepept.”

Borut Bozic wordt gehuldigd als leider na de eerste etappe in Bessèges. foto Cyclingnews

De eerste overwinning van Vacansoleil voelde als een bevrijding. Alberto Ongarato, de nieuwe gangmaker in de ploeg, liet zich in de laatste kilometers uitzakken, Johnny Hoogerland eindigde nog op de 79e plaats in het peloton in de buurt van andere ploegmaats zoals Björn Leukemans en Frédéric Veuchelen. Hans Dekkers werd 65e in de pelotonsprint.

Vandaag rijden de renners in ‘De Ster’ opnieuw een vrij vlakke etappe en zal Vacancoleil proberen de leiderstrui van Bozic te verdedigen en opnieuw een gooi naar de etappe te doen.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Johnny Hoogerland, Vacansoleil, Voorjaarskoersen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s