Borut Bozic wint ook tweede etappe Bessèges

Frits Bakker

NIMES – Met een ongekende weelde is Vacansoleil gisteren en vandaag de Ster van Bessèges ingegaan. Borut Bozic won vandaag ook de tweede etappe van de Franse rittenkoers in de sprint. Hij onderstreepte daarmee het meesterschap van zijn ploeg. Tweede werd Arnoud Molmy voor Niko Eeckhout. Van de Nederlanders werd Tom Veelers zevende, Stefan van Dijk tiende en Hans Dekker 65e.

Johnny Hoogerland, die 99e werd in dezelfde tijd als Bozic, roemde na de etappe het ploegenspel. ,,We hebben een mooie finale gereden, eerst met Fréderic Veuchelen en Joost van Leijen, die een gat naar een kopgroepje klein hielden. Daarna heb ik op een paar klimmetjes gecontroleerd voor de ploeg, Björn Leukemans was daarna heel sterk en op het laatst heeft Alberto Ongarato de sprint voorbereid voor Borut. Hij wilde eigenlijk weer niet meesprinten, omdat hij zelf vindt dat hij nog niet goed genoeg is, maar gelukkig hebben we hem op andere gedachten kunnen brengen.”

Vacansoleil scoorde met die zege twee op twee in Bessèges. ,,Dat moet ook”, vindt Hoogerland, die zelf op de etappe van zaterdag gokt. ,,Ik weet alleen niet of het lastig genoeg is, want de laatste klim ligt op dertig kilometer van het einde. Misschien komt het dan toch weer samen en moeten we maar op Bozic gokken voor de eindoverwinning.”

De Sloveen Borut Bozic van Vacansoleil won met een machtig eindschot ook de tweede etappe in Bessèges.

Met de sfeer in de ploeg kan het niet beter. Johnny: ,,Bozic is ook nog eens een heel dankbare, lieve jongen. Al wint hij honderd koersen in een jaar, hij zal altijd zijn ploegmaats stuk voor stuk bedanken voor het werk dat ze hebben gedaan. Dat maakt het zo leuk om voor hem te rijden in finales.”

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Vacansoleil, Voorjaarskoersen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s