Nick Nieuwdorp en Sander Stiegelis varen nieuwe koers bij Line Lloyd

Frits Bakker

NIEUWEGEIN – Voor beiden wordt het een nieuw avontuur, voor allebei ook een nieuwe uitdaging. Nick Nieuwdorp en Sander Stiegelis waren gisteravond in Nieuwegein bij de presentatie van de beloftenploeg van Line Lloyd Footwear Cycling. De ambities die de ploeg uitstraalde waren indrukwekkend. ,,We willen de nationale beloftencompetitie winnen”, sprak teammanager Jacques Leemans vol vertrouwen.

Twee Zeeuwen worden verwacht daarin een grote rol te spelen. Nick Nieuwdorp uit Yerseke (19) is weer een jaar verder in zijn ontwikkeling en denkt mee te kunnen spelen in de belangrijke klassiekers voor beloften. Sander Stiegelis uit Sluiskil (20) rijdt voor het eerst in Nederlandse dienst na twee jaar bij de beloften van Josan in België.

Nick Nieuwdorp (links) en Sander Stiegelis tijdens de presentatie van de ploeg van Line Lloyd in Nieuwegein. foto Frits Bakker

De ploeg bestaat vooral uit veel jonge talenten, van wie er ook veel een universitaire opleiding genieten. ,,Het lijkt wel alsof je een hoge graad moet halen wil je in deze ploeg mogen rijden”, zei Henk van der Linde, de presentator van de avond dan ook. Het team werd gepresenteerd in de prachtige locatie van de hoofdsponsor, het Centrum Accessoires schoenen en tassen in Nieuwegein.

Dennis Kreder is één van de bekendste renners in de ploeg, Lars Jun is op zijn 22e jaar al een renner met veel ervaring. De Line Lloyd ploeg, die uit negentien renners bestaat, vertrekt donderdagavond voor een trainingskamp naar Mallorca. De eerste wedstrijd is de Belgische klassieker Brussel-Opwijk, waarin zowel Nick Nieuwdorp als Sander Stiegelis aan de start komt.

Nick Nieuwdorp heeft vooral hoge verwachtingen van het voorjaar. ,,Ik voel me nu al in vorm en wil vroeg scoren.” Sander Stiegelis richt zich meer op de maanden juni en juli, waarin hij doorgaans zijn overwinningen boekt.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Nick Nieuwdorp, Sander Stiegelis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s