Hoogerland wil zo graag scoren aan de Middellandse Zee

Frits Bakker

GREASQUE – In het diepe zuiden van Frankrijk, waar vanmorgen in alle vroegte een Mistralwind stond, zijn de overgebleven renners in de Ronde van de Middellandse Zee van start gegaan. Zonder Michael Rasmussen, die gisteren in de gure kou is afgestapt, maar met Jussi Veikkanen als leider en Johnny Hoogerland in het klassement teruggezet naar een dertiende plaats. Dat heeft de jury gisteravond na veel beraad besloten naar aanleiding van de chaotische laatste kilometer van de etappe. De renners die een verkeerde weg insloegen, kregen dezelfde tijd als de winnaar, maar werden achterin de dagstand gezet. Zo eindigde Hoogerland op de 77e plaats.

Prachtige beelden van het peloton in de Ronde van de Middellandse Zee. foto Robert Bettini

Die teleurstelling had hij vanmorgen nog maar amper verwerkt, want de Zeeuw wil zo dolgraag scoren aan de Middellandse Zee. ,,Veel kansen om een ritzege te pakken krijg je niet”, treurde hij. ,,Dit was één van die zeldzame kansen.” En terwijl zijn ploeggenoot Wouter Mol in Qatar eerder op de dag als eindwinnaar is gefinisht, na een etappezege van Francesco Chicchi van Liqiugas, gaat Vacansoleil vandaag in de rit van Greasque naar Six Fours over 115 kilometer een nieuwe poging doen.

Het parkoers is redelijk gevarieerd, want al snel na de start (13.00 uur) kregen de renners een beklimming van tweede categorie, de Col Pas de Couelle van 500 meter hoogte en later in de etappe volgen nog twee colletjes van derde categorie. Veikkanen bezet de eerste plaats in het klassement met vier seconden voorsprong op William Bonnet van BBox en zes op Maxim Iglinkiy van Astana. De renners tot en met Johnny Hoogerland (dertiende) staan op tien seconden, Vinokourov bezet de zevende, Valverde de achtste plaats.

De finish wordt vandaag rond 15.40 verwacht.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Johnny Hoogerland, Voorjaarskoersen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s