Franse organisatie moet etappe Middellandse Zee annuleren

PEYMEINADE – Julien El Fares is in eerste instantie winnaar geworden van de vierde etappe in de Tour de Méditerranéen, maar heeft later de ritzege moeten inleveren. De Franse renner van Cofidis won na een zeer chaotische rit uiteindelijk voor Jonathan Thiré (BigMat) en Dominique Cornu (Skil-Shimano). Zij bleven als kopgroep van drie renners vooruit, nadat de jury moest besluiten om voortijdig een einde aan de etappe te maken. De organisatie besliste een uur na de koers op last van de jury dat de rit moest worden geannulleerd. De stand blijft hetzelfde als voor de start.

El Fares won het sprintje om de winst, maar werd er niet voor beloond. De rit begon al chaotisch, want na een klein uur koers bleek dat er geen finishlocatie was. Vanwege de gladheid op de wegen besloot het departement Alpes-Maritimes namelijk om het peloton niet tot hen gebied toe te laten. Daardoor moest de rit flink ingekort worden en kon er in Biot niet gefinisht worden.

Er werd uiteindelijk licht bergop een geïmproviseerde streep getrokken, op twee kilometer voor de grens met Alpes-Maritimes. Het was El Fares die dus als eerst de streep passeerde, maar ook dat ging niet zonder moeite. In verband met sneeuw op het parcours moest de rit namelijk ook nog eens tot twee keer toe stil gelegd worden. Er zou op meerdere plekken nog sneeuw op de weg liggen en in de berm ligt ruim zeven centimeter sneeuw.

Het peloton, dat de voorsprong van de kopgroep leek te controleren, liep een achterstand op.

(Bron: Wielerland.nl)

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Voorjaarskoersen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s