Johnny: morgen op de Mont Faron wordt het beter

Frits Bakker

NICE – De kou van weer een gure etappe was nog niet uit zijn lijf toen Johnny Hoogerland vanmiddag alweer vooruit keek naar morgen. Dan moet de beslissing vallen in de Ronde van de Middellandse Zee in de slotklim naar de Mont Faron. Het wordt de scherprechter in deze ronde, die vanmiddag door de sneeuw op het parkoers werd geannuleerd. Halverwege het parkoers werd daartoe besloten door de jury. Drie renners reden op dat moment voorop, de Fransman Julien El Fares zou volgens bronnen binnen de organisatie op basis daarvan tot ritwinnaar worden verklaard.

Het peloton in de Ronde van de Middellandse Zee reed in de voorlaatste etappe langs de sneeuwlandschappen in de buurt van Nice. foto Roberto Bettini

Johnny Hoogerland betwijfelt dat. ,,We zijn met zijn allen geneutraliseerd over de eindstreep gereden onder escorte van de politie. Dus ik kan me niet voorstellen dat er een winnaar is.” De Zeeuw vond het overigens zeer terecht dat er werd ingegrepen in de etappe. ,,Hoe dichter we tegen Nice aan kwamen, hoe slechter het werd, met ijsplekken op de weg en sneeuw langs het parkoers. Ik vond het te gevaarlijk om te rijden.”

De jury-beslissing werd na 115 kilometer in de buurt van St. Paul genomen, omdat op dat moment ook al bekend was dat de finishlocatie het onverantwoord vond om daar de etappe te laten afsprinten. ,,Ik vond het op zich weer wel jammer”, bekende Hoogerland. ,,Het ging de laatste kilometer omhoog, dat had een mooie aankomst kunnen zijn.”

Morgen moet in de Ronde van de Middellandse Zee de beslissing vallen in de slotklim naar Mont Faron, die 584 meter hoog is en al dikwijls scherprechter is geweest in Parijs-Nice en de Ronde van de Middellandse Zee. ,,Ik heb er zin in en hoop dat het daar een gevecht van man tot man word”, kijkt Hoogerland vooruit.

Morgen is de Mont Faron scherprechter voor het eindklassement.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Johnny Hoogerland, Vacansoleil, Voorjaarskoersen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s