Johnny Hoogerland eindigt net buiten podium in Middellandse Zee

Frits Bakker

TOULON – De Italiaan Fancesco Masciarelli van Acqua en Sapone is winnaar geworden van de laatste etappe in de Ronde van de Middellandse Zee. De eindzege gaat naar Alejandro Valverde, die in de klim naar Mont Faron tweede werd voor Rinaldo Nocentini, Robert Gesink en Johnny Hoogerland. De Zeeuwse profrenner klom door die prachtige prestatie op naar de vierde plaats in het eindklassement.


De slotklim kreeg een winnaar die op zes minuten van de klassementsleiders stond. Masciarelli bleef over van een groepje van drie met Pauriol en Vinokourov dat in de laatste kilometers was ontsnapt. Daarvoor hadden onder meer Turpin, Di Gregorio, Fofonov, Ducque, Cherel en Raborenner Paul Martens een ontsnapping opgezet. Die kopgroep verbrokkelde en werd in de finale teniet gedaan.

Alexandre Vinokourov, die ook hoog in het klassement stond, zakte in de klim door het ijs. Alejandro Valverde was de beste van de favorieten en greep daarmee ook zijn eerste overwinning van het jaar. Rinaldo Nocentini van AG2R bleef de twee Nederlanders Robert Gesink en Johnny Hoogerland nog voor. Hoogerland hield de klassementstoppers bij in de klim en bevestigde zijn vorm. Ploegleider Hilaire Van der Schueren was dan ook zeer tevreden. ,,Johnny heeft een formidabele ronde gereden.”

De top drie voor Johnny Hoogerland was: 1. Alejandro Valverde, 2. Rinaldo Nocentini, 3. Maxim Iglinkskiy.

De uitslag van de etappe is: 1 Francesco Masciarelli (Acqua E Sapone), 2 Alejandro Valverde (Caisse d’Epargne), 3 Rinaldo Nocentini (Ag2r La Mondiale), 4 Robert Gesink (Rabobank), 5 Johnny Hoogerland (Vacansoleil), 6 Maxim Iglinskiy (Astana), 7 Julien El Farès (Cofidis), 8 Alexandre Geniez (Skil-Shimano), 9 Amaël Moinard (Cofidis), 10 Alexandre Vinokourov (Astana), 11 Stefano Garzelli (Acqua E Sapone), 12 Florian Guillou (Bretagne-Schuller), 13 Ludovic Turpin (AG2R La Mondiale), 14 Tom Danielson (Garmin-Transitions), 15 Clément Lhotellerie (Roubaix Lille Métropole)

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Johnny Hoogerland, Voorjaarskoersen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s