Harde regen teistert trainingskamp van Lloyd ploeg

DAG 3 EN 4 TRAININGSKAMP PLOEG NICK NIEUWDORP EN SANDER STIEGELIS

(DAGBOEK: NICK NIEUWDORP MET TEKSTEN VAN PETER KONING)

Dag 3. Vandaag stond op de planning een training van 5 uurtjes door de bergen heen. Nu we allemaal op tijd waren zonder lekke banden reden we om 10 uur weg. Na een half uurtje de eerste valpartij van het trainingskamp hier op Mallorca. Onze gastrenner Sander Kreder kon een hond voor hem niet ontwijken. Gelukking geen schade behalven zijn leenfiets.

Niet veel later op het eerste klimmetje van de dag viel Patrick Rückert onderaan de klim op een stukje nat wegdek. De fiets had geen schade, maar wel zijn heup had wat schaafwonden. Daarna, met het klimmen, begon ook de regen. Het is ook niet meer opgehouden tot aan het einde van de rit. De 5 uurtjes zijn niet volgemaakt, het zijn er 4 geworden vanwege de aanhoudende regen (lees ijsregen) Wel drie klimmen gehad vandaag wat door niet iedereen makkelijk werd verteerd. De afdaling was een prooi voor onze trainer Rik Moorman, die daarna ook de finale inluidde en hard maakte: 15 kilometer lang 55 aan het uur. En niet gelost worden.

Dag 4. Toen ik de gordijnen van mijn hotel kamer opendeed, zag ik alleen maar donkere wolken. Een nat wegdek, en een nat wegdek in Spanje betekent oppassen, glad en glibberen. Maar niets hield de Line Lloyd formatie tegen, we zijn gewoon gaan trainen. Rik Moorman had een stevige training voor ons op de planning gezet en we moesten flink afzien. Zes uurtjes stonden op de planning. Maar de regen was weer een probleem, halverwege de training begon het weer te regenen, maar we zijn toch doorgegaan.  Wel zijn we eerder richting het hotel gegaan, een aantal renners koos ervoor om terug te gaan. Maar ook een deel niet. Ik ben ook doorgegaan en heb de tweehonderd kilometer volgemaakt, nat geregend en wel. Na zes uur teruggekomen in het hotel, lekker moe, maar de sfeer zit er nog goed in.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Nick Nieuwdorp, Sander Stiegelis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s